Turcia: Un cetățean din Republica Moldova, printre victimele în atentatul de la Istanbul

Turcia: Un cetățean din Republica Moldova, printre victimele în atentatul de la Istanbul
Foto: huffingtonpost.com.au

Un cetățean din Republica Moldova se numără printre persoanele care au fost rănite în urma atentatului terorist de la Istanbul petrecut în noaptea de Revelion, informează Mediafax.

Informația a fost făcută publică de premierul Republicii Moldova care susține că a solicitat Ministerului de Externe şi Ministerului Sănătăţii să colaboreaze cu instituțiile de resort din Turcia pentru acordarea ajutorului necesar cetățeanului rănit.

"Am fost informat de omologul meu din Turcia că printre cei care au avut de suferit în urma atentatului terorist de la Istanbul, în noaptea de 31 decembrie, este şi un cetăţean al Republicii Moldova. Am solicitat Ministerului de Externe şi Ministerului Sănătăţii să colaboreze cu instituţiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar şi a asigurării unui tratament adecvat concetăţeanului nostru rănit în atacul terorist, dar şi a sprijinului necesar familiei acestuia," a anunţat premierul.

Acesta a mai menționat că autoritățile moldovene au primit asigurări de la omologul său turc că se fac toate eforturile necesare pentru susținerea cetățeanului moldovean rănit.

Totodată, prim-ministrul a adăugat că "Republica Moldova condamnă cu fermitate acest act sângeros si transmitem condoleanţe familiilor şi autorităţilor turce."

Urmăriți B1TV.ro și pe
`