De ce credea Ion Cristoiu că Iohannis nu-l va desemna pe Grindeanu premier: "Miș-mașul lui Băsescu"

De ce credea Ion Cristoiu că Iohannis nu-l va desemna pe Grindeanu premier: "Miș-mașul lui Băsescu"

Jurnalistul Ion Cristoiu susține în “Gândul de vineri”, de pe blogul personal, că președintele Klaus Iohannis joacă tare în relație cu PSD și ALDE, dar în final va lua o decizie care îi va înfuria rău de tot pe liderii actualei majorități parlamentare.

Cristoiu susține că Iohannis s-a înțeles cu Traian Băsescu, iar premierul desemnat pentru a face Guvernul va fi Eugen Tomac, propunerea de premier a PMP, și nu Grindeanu.

S-a înșelat, însă! Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu, vineri, dimineață, responsabil de a forma Guvernul României.

”După refuzul pur și simplu, gen, Așa vrea sula mea! al lui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a convocat CExN lărgit, care l-a propus pe Sorin Grindeanu la postul de premier.

Refuzul a fost marți, După Crăciun. CExN s-a întrunit miercuri, a doua zi. PSD putea să mai aștepte. În definitiv, dacă e să ne jucăm de a cine e mai șmecher, cea mai bună soluție era așteptarea. Se impunea asta cu atît mai mult cu cît Klaus Iohannis nu catadicsise să explice motivul refuzului. Tot miercuri, PSD și ALDE au trimis propunerea la Cotroceni. Joi, Klaus Iohannis a stat de vorbă la Cotroceni cu premierul desemnat.

După care a plecat acasă, la Sibiu, cu alaiul de mașini, de sirene și de SPP-iști plătit nu de el din chiriile de pe multele case, ci de noi, prin taxe și impozite.

Vineri, toți bugetarii sînt la serviciu.

Bugetarul de lux Klaus Iohannis a plecat acasă, luîndu-și cu de la sine putere vacanță de joi, de la prînz, fără măcar să explice celor care-l întrețin prin taxe și impozite dacă s-a decis în chestiunea premierului.

De remarcat din start că în timp ce un for colectiv de conducere a putut decide rapid premierul, un om, un singur om, lasă impresia că el nu se grăbește.

Dacă ar fi decis să-l accepte pe Sorin Grindeanu, joi, înainte de a pleca acasă, la Sibiu, ca să se pregătească de Revelion, Klaus Iohannis anunța desemnarea. Premierul putea fi astfel trecut prin Parlament pe 3 ianuarie

Cristoiu continuă și arată că Iohannis s-a înțeles cu Băsescu și vor încerca formarea unui Guvern de dreapta prin intermediul lui Eugen Tomac.”, susține Ion Cristoiu, pe blogul personal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`