În ultima ședintă din Consiliul General al Municipiului București, au fost aprobate mai multe proiecte imobiliare ce vor produce efecte pentru felul în care arată orașul. Majoritatea formată din consilierii PSD și ALDE a pus pe ordinea de zi suplimentară și a aprobat mai multe proiecte controversate de urbansim, contestate de unele ONG-uri.
Printre proiectele aprobate se numără: demolarea parțiala a unei case construită în 1903 pe strada Maria Rosetti și construirea în loc a unui bloc cu parter și 5 etaje; construirea unui bloc cu patru subsoluri, parter, mezanin și 7 etaje în zona Piața Presei – acesta este dublu ca înălțime față de clădirile lângă care este construit; un bloc cu 4 etaje în cartierul Primăverii, deși exista o disputa între vecini; un cartier de blocuri cu înălțimea maximă de 12 etaje pe malul lacului Pantelimon, pe Șoseaua Dobroiești, scrie hotnews.ro.
În plus, aleșii locali au aprobat construirea a trei cartiere rezidențiale: unul pe Șos. Progresului, care cuprinde un turn de 18 etaje, unul pe malul lacului Grivița pe strada Fabrica de Cărămidă, și unul pe strada Meteorologiei, în Băneasa.
Aceste proiecte au fost respinse de mai multe ori în trecut de către consilierii municipali, inclusiv de cei care se află în CGMB din iunie 2016. Consilierii USR au atras atenția și de această dată despre problemele pe care le creează fiecare proiect imobiliar în parte, dar obiecțiile lor nu au putut schimba rezultatul votului.