The Telegraph: Kovesi, duşman incurabil pentru inamici, eroină pentru susţinători

The Telegraph: Kovesi, duşman incurabil pentru inamici, eroină pentru susţinători

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a acordat, joi, un interviu cotidianului britanic The Telegraph. Aceasta a declarat că declarat că toți românii onești, care doresc o societate construită pe corectitudine și respect și ale căror atitudini și acțiuni arată că vor o Românie fără corupție, sunt puternici.

Totodată, jurnaliștii britamnici îi fac un portret șefei anticoruție. Aceștia o numesc pe Kovesi “femeia care conduce războiul împotriva corupției”, afirmând că pentru unii este o eroină, iar pentru alții un adversar problematic.

De când Kovesi conduce DNA, instituția s-a transformat într-o organizație plină de dinamism, adaugă publicația britanică, preluată de agerpres.

"Doar anul trecut, DNA a pus sub acuzare peste 1.250 de inculpați pentru infracțiuni de corupție mare și medie. Printre ei s-au numărat un prim-ministru (Victor Ponta, aflat în funcție în momentul punerii sub acuzare – n.red), cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori, 97 de primari și viceprimari, 32 de directori de companii de stat și 497 de persoane pe poziții de conducere în instituții publice", a declarat Kovesi.

Șefa DNA a menționat că acest lucru a dus la o schimbare de mentalitate a românilor, care mult timp au considerat corupția o parte a vieții pe care trebuia să o îndure.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`