Cutremur puternic în Indonezia: Cel puțin 97 de persoane au murit și alte zeci sunt dispărute în urma seismului care a dus la prăbușirea a numeroase clădiri

Cutremur puternic în Indonezia: Cel puțin 97 de persoane au murit și alte zeci sunt dispărute în urma seismului care a dus la prăbușirea a numeroase clădiri

UPDATE:Bilanţul deceselor provocate de seismul din Indonezia, din noaptea de marţi spre miercuri, a ajuns la 97, a anunţat şeful armatei din provincial Aceh, citat de Associated Press.

UPDATE: Un oficial indonezian a anunțat un prim bilanț oficial al cutremurului ce a lovit provincia Aceh miercuri. Numărul morților este de 52, dar este foarte posibil ca acest număr să crească în urma căutărilor făcute sub ruinele clădirilor prăbușite. De asemenea, oficialul a mai anunțat că mai mult de 70 de persoane sunt rănite grav.

Un cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade a lovit miercuri provincia Aceh din nordul Indoneziei. Mai multe clădire s-au prăbușit în urma seismului, iar numeroase persoane stau disperate pe străzi de frica unor replici.

Echipele de căutări și de salvare au început să caute printre dărămături, iar autoritățile afirmă că e posibil ca numeroase persoane să fi rămas blocate în urma prăbușirii clădirilor.

"Echipele de căutare și de salvare au găsit 25 de persoane decedate și alte 26 rănite grav" a afirmat un reprezentat al agenții pentru gestionarea dezastrelor naturale, potrivit Reuters.

Zeci de persoane sunt dispărute în urma cutremurului, iar autoritățile nu au niciun fel de informații sigure despre starea lor.

Provincia Aceh aflată în extremitatea nordică a Insulei Sumatra a fost devastată de un cutremur extrem de puternic, de 9.2 grade, urmat de un tsunami pe 26 decembrie 2004.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`