Radu Banciu: Dacă PSD ia 43% la alegeri e ca și cum ne-am întoarce cu 27 de ani în urmă (VIDEO)

Radu Banciu: Dacă PSD ia 43% la alegeri e ca și cum ne-am întoarce cu 27 de ani în urmă (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre un sondaj comandat de PNL și care îi dă câștigători în alegeri pe social-democrați.

”Avem parte de un sondaj care a fost comandat la sediul PNL și cifrele sunt un pic diferite de cele pe care le citeam zilele trecute. PSD – 38%, asta în cazul în care prezența la vot ar fi sub 40%, față de 29% ale PNL.

Radu Banciu: Dacă PSD ia 43% la alegeri e ca și cum ne-am întoarce cu 27 de ani în urmă

#DIRECT_ONE_0gpixx#

Dacă prezența la vot ar trece de 45%, puțin probabil, cifrele s-ar modifica simțitor, dar contrar așteptărilor ar crește inclusiv PSD-ul. (…) Dacă prezența la vot este minusculă, atunci câștigă PSD-ul la scor, cel puțin sociologii tablează pe astfel de date. Numai că, iată, le-a ieșit prost liberalilor în propriul lor sondaj, cu ingredientele lor. Dacă lumea s-ar duce masiv la vot, 45% este într-adevăr o prezență mare, tot PSD ar avea de câștigat, ar ajunge la 42 de procente. Mai mult de atât PSD nu prea are cum să ia. Hai, 43% ar fi zenitul absolut. Dacă PSD ia 43% e ca și cum ne-am întoarce cu 27 de ani în urmă”, a comentta Banciu.

”Surpriza mare ar fi că ALDE n-ar mai intra în Parlament. La o prezență crescută, ortacii lui Călin Popescu Tăriceanu ar rămâne în afara Parlamentului. Cu cât lumea va merge mai mult la vot, cu atât îl va scoate pe Tăriceanu mai sigur în afara traseului”, a mai spus Radu Banciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`