Acuzații de plagiat pentru rectorului Universității de Vest din Timișoara: Marilen Pirtea ar fi copiat în mai multe articole științifice (VIDEO)

Acuzații de plagiat pentru rectorului Universității de Vest din Timișoara: Marilen Pirtea ar fi copiat în mai multe articole științifice (VIDEO)

Rectorul universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, este acuzat de plagiat. Potrivit jurnalistei Emilia Şercan, mai multe articole ştiinţifice semnate în perioada 2008-2015 de rectorul Universităţii de Vest din Timişoara prezintă mari suspiciuni de plagiat.

Mai multe articole științifice semnate de către profesorul Marilen Pirtea ar prezenta mari suspiciuni de plagiat, aceste articole, conform pressone.ro, care îl au ca primautor pe rectorul UVT ar avea abateri de natură etică importante.

OFERTE SPECIALE ŞI LICHIDĂRI DE STOC pe Elefant.ro! CELE MAI BUNE PREŢURI LA PRODUSELE TALE PREFERATE!

Articolul "The Role of Strategic Planning in Modern Organizations" semnat de Marilen Pirtea (prim autor), Ana Cristina Nicolescu şi Claudiu Boţoc şi a apărut în revista "Annales Universitatis Apulensis, Series Oeconomica", numărul 11 (2) din 2009 are patru pagini și este copiat în totalitate, cu excepția abstractului și a concluziilor, conform sursei menționate.

Un alt articol semnat de Marilen Pirtea ca prim autor asupra căruia planează suspiciunea de plagiat a fost publicat în 2008 şi îl are pe Claudiu Boţoc ca autor secund. Acesta este la rândul său copiat în întregime încă de la primul cuvânt din introducere fără folosirea ghilimelelor și fără menționarea unei surse.

"Cu privire la articolele de economie la care faceţi referire, vă invit să citiţi poziţiile co-autorilor. Mă declar solidar cu punctul lor de vedere, consider că reflectă fidel realitatea. În ceea ce mă priveşte, consider că acuzaţia de plagiat este nedreaptă", a declarat Pirtea, pentru Pressone.

"Într-un răspuns primit din partea lui Claudiu Boţoc, acesta susţine că cele două articole publicate în Revista "Annales Universitatis Apulensis, Series Oeconomica" "sunt, de fapt, prezentări la o conferinţă: ambele articole au fost prezentate la conferinţa Challenges of Knowledge-Based Contemporary Economy (ediţiile 2008, respectiv 2009) şi au avut caracterul de «work in progress»", menționează sursa.

Un alt articol ştiinţific semnat de Marilen Pirtea în care apar mai multe fragmente plagiate are titlul "Board Gender and Firm Value: An Empirical Analysis".

"O altă problemă descoperită în CV-ul lui Marilen Pirtea este faptul că acesta a publicat, împreună cu profesorul Bogdan Dima şi cu Laura Raisa Iovu, două articole cu conţinut identic, dar sub titluri diferite, în publicaţii distincte" mai meționează Emilia Șercan.

Marilen Pirtea, pe lângă faptul că este rector al Universității de Vest Timișoara, mai este și preşedinte al Consorţiului Universitaria, cea mai puternică asociaţie academică a ţării, în care sunt membre cele mai importante universități din țară. De asemenea, el este candidat pentru Camera Deputaților din partea PNL în alegerile parlamentare și a fost unul dintre numele menționate de liberali pentru un viitor post de ministru al Educației.

Acuzații de plagiat pentru rectorului Universității de Vest din Timișoara: Marilen Pirlea ar fi copiat în mai multe articole științifice

#DIRECT_ONE_guftgt#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`