Donald Trump, avertisment dur la adresa companiilor americane: "Nu putem permite să se întâmple asta în țara noastră"

Donald Trump, avertisment dur la adresa companiilor americane: "Nu putem permite să se întâmple asta în țara noastră"

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, "a ajuns la acord" cu compania producătoare de cuptoare și aparate de aer condiționat Carrier pentru ca aceasta să renunțe de delocalizare a unei uzine din nordul SUA care ar fi dus la concedierea a câtorva mii de angajați.

În cadrul unui discurs ținut la Indianapolis, după ce a efectuat o vizită a uzinei, Donald Trump a lansat un avertisment dur la adresa tuturor firmelor care s-ar gândi pe viitor să vrea să își mute activitatea în afara Statelor Unite.

"Întreprinderile nu vor mai pleca vreodată din SUA fără consecințe. Nu putem permite să se întâmple asta în țara noastră. Există foarte multe locuri de muncă mutate din SUA în alte țări" a afirmat președinte ales, conform CNBC.

Donald Trump nu a menționat "consencințele" pe care le vor suporta aceste companii, dar în campania electorală a amenințat că administrația sa ar putea pune o taxă de import de 35% pentru bunurile realizate de producători americani care și-au mutat locurile de muncă peste hotare.

Prin faptul că a convins compania Carrier să nu plece în Mexic, Trump și-a îndeplinit una din promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`