Români umiliți de poliția din Danemarca: Încătușați și anchetați la un control de rutină

Români umiliți de poliția din Danemarca: Încătușați și anchetați la un control de rutină

Un control de rutină s-a transformat într-un coșmar pentru mai mulţi români care se întorceau acasă din Danemarca. Pasagerii s-au urcat în autobuzul care urma să-i ducă spre casă, însă la scurt timp au fost opriți de Poliția daneză.

Au urmat mai bine de patru ore de percheziții și tratament umilitor. Așa s-au simțit pasagerii autocarului care pornise din Copenhaga cu destinația România. Oamenii spun ca nu a trecut mult de la îmbarcare, când au fost trași pe dreapta de catre polițiștii danezi, care i-au dus într-o hală mizerabilă,  fără apă, scaune sau toalete.  

Le-au scotocit prin bagaje, i-au fotografiat, iar cei care au solicitat explicații au fost chiar încatușați. 

„Am stat la rând cu bagajul, fiecare cu gentuța lui, ne-a cautat laptop, telefoane – de ce avem două, de ce avem trei, de ce avem numere de Danemarca formate. Percheziție corporala. Ni s-a spus că putem ăa ne luăm haina, am așteptat toți la rând într-un colț, păziți, ca și infractorii”, a declarat o pasageră. 

„Mi-a spus că trebuie să țin foaia în fața, ca să mi se facaă poza. Atunci am refuzat acest lucru, m-au forțat și au început să țipe la mine. Automat, m-am zbătut și eu, mi-au pus catușele pe mână, doi polițiști danezi au reușit să mă țină și, bineînțeles că mi-au făcut poză”, a povestit o altă pasageră. 

Dupa ce au controlat toate bagajele și au fotografiat pasagerii, polițiștii danezi a verificat amanunțit interiorul autocarului, însa n-au gasit nimic.  

La finalul celor patru ore de chin și umilința, pasagerii au fost lasați sa plece. Li s-au oferit și scuze, însă nu din partea polițiștilor danezi, ci a șoferilor firmei cu care călătoreau.

Pasagerii umiliţi sunt deciși să depună plângere la Ministerul de Externe sau la Ambasada României din Copenhaga.

Români umiliți de polițiștii danezi

Embed: " />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)