Papa Francisc: Simţul umorului e un har pentru care mă rog în fiecare zi, deoarece simţul umorului te ajută să iei lucrurile cu seninătatea unui spirit eliberat

Papa Francisc: Simţul umorului e un har pentru care mă rog în fiecare zi, deoarece simţul umorului te ajută să iei lucrurile cu seninătatea unui spirit eliberat
foto: ziuaconstanta.ro

Simţul umorului e un har pentru care mă rog în fiecare zi, deoarece simţul umorului e înălţător, te ajută să vezi vremelnicia vieţii şi să iei lucrurile cu seninătatea unui spirit eliberat, a susținut Papa Francisc într-un interviu pentru InBlue şi TV2000.

“Simţul umorului e un har pentru care mă rog în fiecare zi, cu acea minunată rugăciune a Sfântului Thomas Morus (autorul Utopiei, sfetnicul lui Henric al VIII-lea, n.m.), “Dă-mi, Doamne, simţul umorului”, mă rog să pot râde când mi se spune o glumă… E foarte frumoasă rugăciunea aceea. Fiindcă simţul umorului e înălţător, te ajută să vezi vremelnicia vieţii şi să iei lucrurile cu seninătatea unui spirit eliberat. E o atitudine omenească, dar e atitudinea cea mai apropiată de graţia divină (…), e capacitatea de a fi copil în faţa lui Dumnezeu. Lăudaţi-L pe Domnul cu un zâmbet şi o glumă bună”, a spus Suveranul Pontif, potrivit La Stampa.

REDUCERI PENTRU SĂNĂTATE! DEZUMIDIFICATOARE la SUPER PREȚURI!

Acesta a mai spus că are alergie la adulatori și că detractorii îl vorbesc de rău, dar el merită asta pentru că este un păcătos.

“Am alergie la adulatori (…). Linguşirea nu e o virtute. Să flatezi o persoană înseamnă s-o foloseşti într-un anumit scop, ascuns sau declarat, ca să obţii un beneficiu pentru tine. E nedemn. În Argentina îi numeam pe linguşitori lingători de pantofi… Când primesc o laudă, chiar dacă e pentru ceva ce mi-a ieşit bine, îmi dau seama imediat dacă lăudându-mă pe mine îl laudă pe Dumnezeu – “e bine, ţine-o tot aşa, asta-i calea!” – sau dacă-s doar unsuroşi…. Detractorii mă vorbesc de rău, iar eu merit asta, fiindcă sunt un păcătos: aşa privesc lucrurile, nu mă supăr”, a mai spus Papa.

El a mai susținut că banul este cel mai mare dușman: “Cel mai mare duşman al lui Dumnezeu – cel mai mare – e banul. (…) Pentru că banul e un idol. Vedem asta acum, în lumea noastră, unde se pare că banul trage sforile. Banul e un instrument făcut să slujească. (…) Iată adevărul: diavolul intră întotdeauna prin buzunarele oamenilor, întotdeauna. Buzunarele sunt poarta lui. Trebuie să luptăm ca să construim o Biserică săracă pentru săraci, după cuvântul Evangheliei (…)”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare