Sediul istoric al PNȚCD a ajuns la un afacerist controversat: Aurelian Pavelescu a vândut clădirea în care Iuliu Maniu, Ion Mihalache sau Corneliu Coposu făceau istorie

Sediul istoric al PNȚCD a ajuns la un afacerist controversat: Aurelian Pavelescu a vândut clădirea în care Iuliu Maniu, Ion Mihalache sau Corneliu Coposu făceau istorie

PNȚCD a reprimit în 2009 clădirea din strada Clemenceau nr.9, din centrul Bucureștiului, care a ținut loc de sediu istoric al partidului de pe vremea lui Iuliu Maniu sau Ion Mihalache. Liderul actual al PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a vândut, însă, imobilul controversatului om de afaceri, Mihai Leonard Rotaru, patronul firmei Rotary Construcții.

Potrivit România Liberă, prima tentativă de vânzare a fost în noiembrie 2014, însă țărănistul Vasile Lupu a avertizat că vânzarea nu poate fi făcută legal. După câteva zile, pe 4 decembrie, Aurelian Pavelescu a convocat Comitetul Național de Conducere (CNC) al țărăniștilor, unde s-a hotărât vânzarea imobilului. CNC a fost acuzat că nu este for decizional al partidului și nu poate decide vânzarea imobilului. Mai mult, în ședința CNC s-a dorit vânzarea imobilului prin licitație publică, dar Pavelescu nu a fost de acord.

Aurelian Pavelescu a apelat la notarul Claudia Mihaela Banu, din Râmnicu Vâlcea, pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare a imobilului din București. Conform contractului autentificat de notarul Banu, cumpărătorul al imobilului ar fi fost Oana Alina Dănilă, președinta organizației de femei din cadrul PNȚCD, care s-a oferit să plătească suma de 420.000 euro, în rate, până la finele anului 2016, mai notează sursa citată. Numai că, în realitate cumpărătorul a fost controversatul om de afaceri Mihai Leonard Rusu, patronul firmei Rotary Construcții, liderul femeilor țărăniste renunțând la dreptul de cumpăra.

Afaceristul Mihai Leonard Rotaru a devenit cunoscut după ce firma sa, Rotary Construcții, s-a abonat la contractele publice. În perioada 2007-2015, a câștigat 62 de licitații publice de aproximativ 195 milioane euro. În paralel, a dezvoltat o serie de proiecte imobiliare private, care au fost cedate firmelor din grupul IMO, controlat, în acte, de Elena Todireanu. Una dintre afacerile cedate Elenei Todireanu de către Mihai Leonard Rotaru este proiectul rezidențial „Ansamblul Antiaeriană“, prin care se construiesc case pentru militari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`