Faţada fostului cinematograf Dacia a fost pictată de un artist (FOTO)

Faţada fostului cinematograf Dacia a fost pictată de un artist (FOTO)
Foto; romanialibera.ro

Clădirea fostului cinematograf Dacia a fost pictată de artistul Alexandru Ciubotariu, anunţă b365.

Artistul vizual cunoscut şi ca "Pisica Pătrată" a realizat o instalaţie pe clădirea aflată în ruină a fostului Cinematograf Dacia.

Lucrarea a fost realizată în cadrul proiectului "Marconi playground".

Clădirea Cinematografului Dacia este clasată în Lista Monumentelor istorice şi face parte din ansamblul de arhitectură "Calea Grivitei".

În 1948 cinematograful a fost patronat de România Film, iar în 2006 a fost retrocedat moştenitorilor direcţi ai foştilor proprietari.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:21 - Florin Barbu: S-a dus ostașul la piață, de data asta fără Rareș, probabil n-a apucat să dea ora înapoi pe ceasurile de mii de euro / Bugetul Ministerului Agriculturii în acest an a fost unul istoric
17:05 - Marcel Ciolacu a dezvăluit cu ce contrancandidat și-ar dori să intre în turul 2 la prezidențiale. Ciolacu: Le mulțumesc colegilor din Guvern că avem maturitatea și am făcut diferența între PSD-PNL și Guvern (VIDEO)
16:44 - Nicușor Dan anunță care va fi „investiția prioritară” dacă va fi mărit bugetul Primăriei Capitalei (VIDEO)
16:33 - CTP, după dezbaterea dintre Maia Sandu și Stoianoglo: Fie și numai această jignire la adresa românilor e de ajuns ca să-i justifice titlul de om al Moscovei
16:12 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Despre forța plutoniană și ce trebuie să identificăm neapărat în această perioadă (VIDEO)
15:26 - Adele, dezvăluiri despre problemele de sănătate cu care se confruntă: „Am vrut să-mi tai urechea de câteva ori”
14:50 - Profețiile înfricoșătoare ale Babei Vanga pentru anul 2025. Urmează o „apocalipsă”
14:13 - Ce pensie are, de fapt, Mihaela Tatu după o viață de muncă în televiziune. Banii îi ajung doar să plătească chiria
13:21 - Marcel Ciolacu: În 119 spitale din țară se derulează în acest moment proiecte de investiţii în infrastructură (VIDEO)
12:56 - Emil Rengle și logodnicul său, Alejandro Fernandez, au anunțat data nunții. Când va avea loc marele eveniment