ESTIMARE ALEGERI MOLDOVA: MAIA SANDU CÂŞTIGĂ PREŞEDINŢIA CU 50,87% din VOTURI (VIDEO)

ESTIMARE ALEGERI MOLDOVA: MAIA SANDU CÂŞTIGĂ PREŞEDINŢIA CU 50,87% din VOTURI (VIDEO)

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova s-a încheiat cu un scandal similar alegerilor prezidenţiale din România: împiedicarea diasporei să voteze. Cu o mobilizare uriaşă peste hotare, peste 8% din electorat, moldovenii au dat dovadă de un civism exemplar şi au ieşit să aleagă între Europa şi Rusia.

Unul dintre cele mai importante site-uri de news din Republica Moldova, care a oferit întreaga zi grafice comparative privind prezenţa la vot, face după ora 21:00 o estimare în privinţa câştigătorului.

Estimarea echipei Agora.md este următoare: “Maia Sandu va câștiga această bătălie electorală și va acumula 50.87%, în timp ce contracandidatul ei Igor Dodon va obține 49.13% din sufragii.

Reieșind din faptul că Igor Dodon nu poate acumula mai mult de 790 mii de voturi (voturile lui Igori Dodon din turul I + voturi Dumitru Ciubașenco + 2% indeciși), rezultă că diferența de voturi până la 1,6 mln se contorizează în beneficiul Maiei Sandu.

ESTIMARE ALEGERI MOLDOVA: MAIA SANDU CÂŞTIGĂ PREŞEDINŢIA CU 50,87% din VOTURI

#DIRECT_ONE_d5wngv#

Echipa AGORA precizează că acesta este doar un pronostic și nu pretinde a fi unul științific.

De altfel, trebuie avută în vedere şi frauda masivă semnalată în Transnistria şi în unele localităţi rurale din Moldova, unde alegătorii au fost aduţşi cu autocare şi plătiţi să voteze cu candidatul pro-rus Igor Dodon.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`