Noam Chomsky: ” Lipsa de popularitate atât a lui Clinton, cât și a lui Trump este un simptom al discreditării instituțiilor ”

Noam Chomsky: ” Lipsa de popularitate atât a lui Clinton, cât și a lui Trump este un simptom al discreditării instituțiilor ”
foto:lavanguardia.com

Cu numai câteva ore înainte de a afla care din cei doi candidați la președinție câștigă cele mai controversate alegeri din istoria Americii, Noam Chomsky, observă aceste alegeri ca fiind o reflectare a unui fenomen mult mai larg și anume, oboseala cu sistemul. Intelectualul american crede ca lipsa de popularitate atât a lui Clinton, cât și a lui Trump este un simptom al discreditării instituțiilor . Mai mult decât o campanie electorală a părut o luptă cu noroi, care reflectă polarizarea societații de astăzi, a declarat acesta pentru site-ul lavanguardia.com

Aflat într-o vizită oficială la Barcelona, pentru a vorbi despre criza imigranților, în cadrul Institutului de Investigații, Chomsky a fost întrebat ce părere are despre globalizare.

Acesta a răspuns: „Globalizarea este un cuvânt străin. Nimeni nu se opune acestui fenomen. Prin simplul fapt că eu stau aici de vorbă cu tine aici asta este globalizare. Ceea ce este contrar acestui fenomen este globalizarea neoliberală. Ceea ce ei numesc acorduri libere de schimb, fapt pe care se bazează globalizarea, este de fapt radicalul opus comertului liber. Ele sunt acorduri extrem de importante pentru anumite industrii și corporații inclusiv mass-media. De fapt foarte puține acorduri au de a face cu comerțul într-un sens serios.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`