Coaliția anti-ISIS, aproape de cucerirea orașului Mosul: Începe ofensiva pentru Raqqa, orașul care a a servit drept capitala de facto a grupării teroriste (VIDEO)

Coaliția anti-ISIS, aproape de cucerirea orașului Mosul: Începe ofensiva pentru Raqqa, orașul care a a servit drept capitala de facto a grupării teroriste (VIDEO)
Foto: thestar.com

ISIS pierde pe toate fronturile. Coaliţia kurdo-arabă, condusă de Statele Unite ale Americii, este pe punctul de a elibera Mosul de sub dominaţia Statului Islamic. Mai mult, îşi îndreaptă acum atenţia spre Raqqa, oraşul sirian care a reprezentat capitala de facto a teroriştilor în ultimii ani, informează AFP.

Forţele arabo-kurde, sprijinite de Statele Unite, sunt aproape să cucerească oraşul irakian Mosul de sub dominaţia ISIS. Mai mult, coaliţia americană anti-ISIS a reuşit să blocheze autostrada care leagă Mosulul de oraşul sirian Raqqa, cel care a servit drept capitala de facto a Statului Islamic.

Purtătorul de cuvânt al rebelilor sirieni a anunţat că va începe o nouă ofensivă a coaliţiei, de data această în Siria pentru recucerirea oraşului.

Statul Islamic se află într-o continuă retragere după ce a pierdut numeroase teritorii atât în Siria cât şi în Irak. Raqqa reprezintă unul dintre ultimele bastioane ale teroriştilor.

Capitala Daesh a fost cucerită de terorişti în ianuarie 2014, profitând de războiul civil din Siria. ISIS a distrus multe din clădirile destinate minorităţii şiite şi creştinilor şi a ucis mare parte din populaţia care i se opunea.

Însă, de la începutul acestui an, Raqqa a devenit ţinta bombardamentelor, atât americane, cât şi ruseşti sau ale regimului Assad.

Coaliția anti-ISIS, aproape de cucerirea orașului Mosul: Începe ofensiva pentru Raqqa, orașul care a a servit drept capitala de facto a grupării teroriste

#DIRECT_ONE_7tm1f0#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`