Continuă operațiunile de eliberare a orașului Mosul: Jihadiștii din Statul Islamic au ucis sute de persoane și recrutează copii-soldați

Continuă operațiunile de eliberare a orașului Mosul: Jihadiștii din Statul Islamic au ucis sute de persoane și recrutează copii-soldați
Foto: bbc.co.uk

Operațiunea de eliberare a orașului irakian Mosul din mâinile grupării teroriste Statul Islamic continuă. Forțele de elită irakiene au avansat vineri în cartierul Al-Karama, din estul orașului, lovindu-se de o rezistență puternică din partea jihadiștilor, a anunțat Muntadhar Salem, responsabil al Unităților de luptă antiteroristă (CTS), informează AFP.

Între timp, purtătoarea de cuvânt a ONU pentru drepturile omului, Ravina Shamdasani, a anunțat, potrivit Reuters, că membrii grupării teroriste au ucis sute de persoane, printre care 50 de dezertori și 180 de foști angajați ai guvernului irakian, în zona orașului Mosul.

Totodată, 1.600 de persoane au fost transportate de jihadiști prin orașul Hammam al-Alil către Tal Afar, cel mai probabil pentru a fi folosite ca scuturi umane împotriva loviturilor aeriene, iar alte 150 de familii au fost duse la Mosul miercuri.

Locuitorilor din Hammam al-Alil li s-a cerut să își predea copiii, mai ales băieții mai mari de nouă ani, într-o acțiune care ar putea fi una de recrutare de copii soldați.

Potrivit ONU, unele lovituri aeriene s-au soldat cu victime în rândul civililor. Miercuri, patru femei și-au pierdut viața, iar alte 17 au fost rănite în estul Mosulului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`