"Biserica nu se amestecă în politică". Episcop moldovean: Nu votați cu Maia Sandu. Nu are copii, este stearpă. O necreștină. Susțineți-l pe patriotul Igor Dodon (VIDEO)

"Biserica nu se amestecă în politică". Episcop moldovean: Nu votați cu Maia Sandu. Nu are copii, este stearpă. O necreștină. Susțineți-l pe patriotul Igor Dodon (VIDEO)

Atacurile la adresa candidatului reformist din Republica Moldova, Maia Sandu, vin din toate părțile. Mai nou, aceasta este acuzată de un controversat preot moldovean că este “stearpă”. Pentru că nu are familie și copii, aceasta nu este un bun creștin și, prin urmare, nu trebuie votată, susține omul Domnului și , totodată, al Rusiei, scrie ziarulnational.md.

Cam la fel cum a fost acuzat și Klaus Iohannis de PSD-ista Gabriela Firea în campania electorală din 2014.

Episcopul Marchel îi face campanie pe față candidatului comunist Igor Dodon. Acesta îi aduce niște acuzații ireale Maiei Sandu. Spune despre ea că nu este creștină, nu are un suflet curat și este mereu abătută, îndemnându-i pe alegători să nu o voteze.

Avem de ales un pre­șe­din­te din două can­di­da­tu­ri. Un creș­tin sau un necreș­tin. Un patri­ot sau un nepa­tri­ot. Da, anu­me așa, pen­tru că anu­me așa s-au pla­sat cele două can­di­da­tu­ri. Anu­me așa s-au stra­ti­fi­cat prin fap­ta lor, prin vor­ba lor, prin acti­vi­ta­tea lor. Des­pre ati­tu­di­nea unui can­di­dat, Igor Dodon, pe care-l cre­dem creș­tin și patri­ot, nu o să vor­besc mult, pen­tru că e nor­mal să ai o ati­tu­di­ne față de bise­ri­că, cre­din­ță și valo­ri­le națio­na­le, așa cum o are el. Dar des­pre ati­tu­di­nea dnei San­du, al doi­lea can­di­dat care aspi­ră la func­ția de pre­șe­din­te… Ati­tu­di­nea ei față de mora­li­ta­tea creș­ti­nă, față de cură­țe­nia sufle­teas­că, față de tot ce este sfânt pare să fie abă­tu­tă mult de la axa nor­ma­li­tă­ții. Anu­me asta ne-a scos din case­le noas­tre, ca să venim să ne împăr­tă­șim cu îngri­jo­ra­rea noas­tră cu dvs.”, a declarat Machel, adaugând că „biserica nu se amestecă în politică".

"Biserica nu se amestecă în politică". Episcop moldovean: Nu votați cu Maia Sandu. Nu are copii, este steară.

Rodul acti­vi­tă­ții mele, a dumi­ta­le, tre­bu­ie să se sol­de­ze cu un…rezul­tat. Așa cum nu găsim rodul stă­ru­in­țe­lor ei, am zis că e un bob sterp. Lumea zice că ea nu va închi­de bise­ri­ci, pen­tru că ea se duce la bise­ri­că. Eu nu am văzut-o. Dar, și la școa­lă a fost, dar le-a închis. Eu nu mă ames­tec în poli­ti­că. Eu le spun oame­ni­lor cu cine să vote­ze, dar nu fac poli­ti­că. Dacă aș tăcea, înseam­nă că aș fi păr­tașul unui can­di­dat și cu viziu­ni­le lui păcă­toa­se”, a mai spus Marchel.

Acuzațiile preotului nu se opresc aici. El a mai susținut și că Maia Sandu ar fi implicată în afaceri ilegale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`