Liviu Dragnea a prezentat planul PSD pentru sănătate: Un complex medical după modelul AKH din Viena și mai multe spitale regionale (VIDEO)

Liviu Dragnea a prezentat planul PSD pentru sănătate: Un complex medical după modelul AKH din Viena și mai multe spitale regionale (VIDEO)

PSD și-a prezentat programul pentru sănătate. Liviu Dragnea a anuntat că social-democrații doresc să construiască opt spitale regionale dacă vor ajunge la guvernare.

”Despre dezvoltarea infrastructurii medicale. Am avut discuiții cu mai mulți medici, cu personalități importante din medicina românească. Despre aceste proiect am discutat cu domnul academician Ioanel Sinescu. A fost una din ideile dumnealui pe care noi am extins-o.

Discutăm de spitalul republican Carol Davila care este un complex medical, care va conține un spital clinic și universitar, centre de excelență și de cercetare, va incude Universitatea de Medicină și Farmacie, va avea creșă, gradiniță, școală pentru personalul medical care va sta în aceste locuințe de tip rezidențial. De asemenea, sunt căminele pentru studenții de la UMF.

Vorbim de investiții în infrastructura de sănătate de aproximativ cinci miliarde de euro. Discutăm de 3,5 miliarde de euro prin fondul suveran de dezvoltare și investiții, de 300 de milioane de euro fonduri europene prevăzute deja în programul operațional regional și de 800 de milioane de euro de la bugetul de stat, în următorii patru ani.

Acest complex medical în care discutăm de peste 2.500 de paturi, dotarea va fi făcută cu cele mai noi echipamente medicale care vor exista la data la care va fi dat în folosință. Suprafața va fi de 60-80 de hectare. Finanațarea va fi făcuta prin decontarea a 750 de euro pe zi pe pat utilizat.

Am luat modelul de la AKH, spitalul va fi mai mare decât AKH din Viena. Avem capacitate financiară, avem resurse umane, avem expertiză în România să facem un asemenea centru.

Tratamentul va fi nediscriminatoriu, orice român, dacă este asigurat, indiferent de venituri va avea acces la tratament.

În spital vor lucra 3.000 de doctori, în total 16.000 de angajați”, a explicat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a vorbit și despre construirea a opt spitale regionale similiare cu acest complex, dar la o dimensiune mai mică.

De asemenea, Dragnea a promis salarii de 1.200 de euro pentru medicii rezidenți respectiv 3.600 de euro pentru medicii primari.

Liviu Dragnea a prezentat planul PSD pentru sănătate

#DIRECT_ONE_y08n4u#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)
20:34 - Toni Greblă, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis: BEC se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate / AEP rămâne neutră și nu va intra într-o dispută politică (VIDEO)
20:25 - Cum sunt atrași turiștii pe litoral în această perioadă? „Ne place, e liniște”
20:18 - Apele Române: O parte din viitură va fi atenuată în Serbia. Debitele vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării (VIDEO)
20:15 - Trei români se află pe lista Europol a celor mai periculoși infractori. Cine sunt aceștia și ce infracțiuni au comis
20:04 - Meterologii ne avertizează că vom avea parte de o iarnă complet neobişnuită. Câte grade vor fi în sezonul rece