Veneția caută modalități pentru limitarea legală a numărului de turiști care vizitează orașul

Veneția caută modalități pentru limitarea legală a numărului de turiști care vizitează orașul
foto:http://incont.stirileprotv.ro

După protestele din lunile trecute, autoritățile din Veneția se gândesc serios la o soluție pentru a limita numărul de turiști din oraș, după ce acesta a devenit supraaglomerat. Deși turismul aduce o cantitate însemnată de bani la economia orașului, viața este extrem de scumpă pentru localnici, monumentele se deteriorează, iar laguna este distrusă se navele de croazieră.

În zilele de vară, uneori orașul este înțesat de turiști -70.000, în unele zile, în condițiile în care locuitorii însumează 60.000 de locuitori. Aceștia se plâng că viața este foarte scumpă, iar orașul este foarte aglomerat, informează Hotnews.

Consiliul local încearcă să găsească o soluție de limitare a numărului de turiși, însă aceasta nu va fi una simplă, fiindcă orașul nu poate fi închis pentru turiști iar alte măsuri radicale ar fi anticonstituționale.

Se dorește promovarea unor atracții mai puțin cunoscute din oraș, astfel încât centrul să nu mai fie atât de aglomerat și la unele servicii localncii vor avea prioritate.

În 2013 a fost un mare protest împotriva vaselor de croazieră, iar în vara aceasta, protestele priveau numărul mare de turiști, prin oraș apărând afișe în care turiștii erau îndemnați să plece.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`