(P) Site-ul Unvinpezi.ro îţi prezintă în fiecare zi cea mai bună ofertă din online şi offline pentru un sortiment de vin, ales cu grijă. Vinul recomandat beneficiază de recenziile mai multor specialişti, putând fi comandat la preţul special afişat pe site întreaga zi.
Pentru comenzi de minim 2 sticle în Bucureşti şi minim 6 zile în ţară livrarea este gratuită.
VINUL ZILEI PE UNVINPEZI.RO
LEAT 6500 CHARDONNAY 2013 – Comandă AICI
M1 Crama Atelier
– Pret taiat: 53 ron
– Pret Un vin pe zi: 45 ron
DESCRIERE
Leat 6500 Chardonnay 2013 respecta reteta celor 14 luni de maturare in baricuri din stejar romanesc, iar rezultatul reflecta intrutotul sablonul aromatico-gustativ impus de recoltele anterioare: un vin emblematic, cu o culoare bogata, galben-auriu cu nuante verzui, cu arome bogate de citrice, fructe tropicale si pepene galben, la care se adauga mirodenii si un parfum fin de stejar. Gustativ, este expresiv, proaspat si persistent, cu nuante de coaja de portocala dulce-amaruie si o aciditate fina, echilibrata de o delicioasa onctuozitate, vanilie si acea nobila si rara mineralitate. Un vin semnat de Razvan Macici, care poate fi savurat alaturi de preparate din peste oceanic, somon, homar, carne de rata, orez si paste, preparate din carne de pasare sau carne de porc cu sosuri albe, sufleuri sau quiches.
RECENZII
– "Un vin care a evoluat foarte frumos in sticla, un exponent al stilului "New World made in Romania", pe care ar putea fi gelos orice Chardonnay californian. Are o culoare solara, ce ne duce cu gandul la o zi torida de vara si un buchet sofisticat, cu lemn afumat, vanilie si coaja de
citrice confiate. Alcoolul este perfect integrat in corpul masiv, iar vinul are, in egala masura, o buna aciditate, dar si o placuta onctuozitate. Dupa o maturare de 14 luni in butoaie de stejar, gustul aduce piersici coapte, fagure de miere si miez de nuca. Postgustul este lung, condimentat, cu senzatii de busuioc si anason. Chiar daca este oarecum neobisnuit pentru un vin alb, recomand o scurta decantare de 30-40 de minute, dar si o temperatura de servire in jur de 10-12 grade.
Este companionul perfect pentru un homar la cuptor." (Razvan Avram, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Noi 2016)
– "Un vin care incepe sa devine sinonim cu un stil bine definit de Chardonnay, intens, opulent si invaluitor, un stil ce scoate in evidenta maiestria oenologului de a integra fructul cu lemnul, mai degraba decat caracteristicile locului si anului de recolta. Acest Chardonnay dobrogean este usor de recunoscut prin densitatea aromelor coapte, de croissant cu vanilie, de flori exotice si de pere de toamna, iar densitatea si textura il recomanda a fi servit ceva mai cald decat alte vinuri albe. Merge bine cu un peste gras si sos bogat, ori cu o tocanita ce ciuperci inecate in smantana." (Mihai Oprea, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Noi 2016)
– "Fanii chardonnay-ului matur si baricat au parte de satisfactie din partea acestui vin. Dupa 14 luni in baric si inca 2 ani in sticla, acum apare aproape auriu in pahar. Nasul greu dominat de vanilie, de coaja de portocale, de fructe exotice coapte este pe aceeasi lungime de unda cu gustul bogat, citric, amarui ce lasa gura apa pentru multa vreme. Trebuie racit pentru a-i putea face fata dupa care il puteti pune fara jena la masa, pentru ca este versatil si se potriveste cu multe feluri." (Nicusor Cazan, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Noi 2016)
COMANDĂ ACUM ACEST VIN, LA UN PREŢ SPECIAL, NUMAI PE UNVINPEZI.RO