Alegeri în Republica Moldova: Aproximativ 50% din alegători au mers la urne până în ora 21.00 (VIDEO)

Alegeri în Republica Moldova: Aproximativ 50% din alegători au mers la urne până în ora 21.00 (VIDEO)

Toate secțiile de votare din Republica Moldova s-au închis la ora 21.00 și, până atunci, 1,4 milioane de moldoveni au venit la urne, adică 49% din cetățenii cu drept de vot, informează B1 TV.

Urnele au mai rămas deschise în diaspora, acolo unde, pe parcursul zilei, mai ales tinerii au format cozi în fața secțiilor de votare în încercarea de a-și exprima dreptul de vot.

Alegeri în Republica Moldova: Aproximativ 50% din alegători au mers la urne până în ora 21.00

#DIRECT_ONE_2lneqv#

Nouă nume s-au aflat pe listele electorale, dar doar doi dintre politicieni au șanse reale de a câștiga alegerile.

Unul dintre ei este Igor Dodon, care și-a exprimat speranța că va câștiga chiar din primul tur de scrutin. Pro-rus, acesta a susținut în timpul campaniei că, dacă va fi ales președintele Republicii Moldova, va lua măsuri în vederea unei apropieri de Rusia și că va supune referendumului Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Celălalt candidat cu șanse de a câștiga, Maia Sandu, a declarat că a votat pentru un viitor al oamenilor cinstiți și onești. Fostă angajată a Băncii Mondiale și fost Ministru al Educației, aceasta și-a exprimat în repetate rânduri susținerea pentru un parcurs pro-european al țării sale.

Dacă niciunul dintre candidați nu va obține jumătate+1 din numărul de voturi, un al doilea tur de scrutin va avea loc pe 13 noiembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`