Nicușor Dan: Toate listele USR au fost admise, dar deja au fost depuse 24 de contestații. E o încercare nedemocratică a PSD de a bloca participarea noastră în alegeri (VIDEO)

Nicușor Dan: Toate listele USR au fost admise, dar deja au fost depuse 24 de contestații. E o încercare nedemocratică a PSD de a bloca participarea noastră în alegeri (VIDEO)

Toate listele de candidați ale USR au fost admise de Birourile Electorale Județene, cu excepția celei din Harghita, pentru Senat, a anunțat liderul formațiunii, Nicușor Dan, pe Facebook.

Dan a precizat că deja au fost depuse 24 de contestații împotriva acestor liste, ele fiind identice cu cele opt pe care PSD le-a depus săptămâna aceasta. În opinia sa, social-democrații încearcă astfel, într-un mod nedemocratic, să blocheze participarea USR la alegeri.

Nicușor Dan a dat asigurări că vor face tot ce e posibil pentru ca Uniunea să poată candida în toate județele.

Nicușor Dan: Toate listele USR au fost admise. PSD încearcă să blocheze participarea noastră în alegeri

Situatia la acest moment. Toate listele de candidati ale Uniunii Salvati Romania au fost admise de Birourile Electorale Judetene, in toate judetele (exceptie: Harghita Senat).

Au inceput sa curga contestatiile. Sunt 24 pana acum, in 19 judete, si continua sa vina. 3 au fost respinse ieri si azi, celelalte se judeca maine la diferite ore la tribunalele din judete. Contestatiile sunt identice cu cele 8 pe care PSD-ul le-a depus saptamana asta pe listele din diaspora, pe fuziune si pe listele de semnaturi.

E o incercare nedemocratica a PSD de a bloca participarea USR in alegeri, similara cu incercarea din 2014 de a bloca votul romanilor din diaspora.

Sunt cu echipa de juristi, pregatim concluzii pentru toate contestatiile de maine. Ne vom lupta pana la sfarsit pentru a putea candida cu liste in toate judetele”, a transmis liderul Uniunii Salvați România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)
20:34 - Toni Greblă, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis: BEC se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate / AEP rămâne neutră și nu va intra într-o dispută politică (VIDEO)
20:25 - Cum sunt atrași turiștii pe litoral în această perioadă? „Ne place, e liniște”
20:18 - Apele Române: O parte din viitură va fi atenuată în Serbia. Debitele vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării (VIDEO)