Premierul suedez, Frederik Reingeldt: Schimbarea tratatelor UE nu are susținere în Suedia

Premierul suedez, Frederik Reingeldt: Schimbarea tratatelor UE nu are susținere în Suedia

Premierul Suediei, Fredrik Reinfeldt, a declarat joi la summitul european de la Bruxelles că schimbarea tratatelor UE, cerută de Germania și Franța “nu are susținere” în țara sa, informează AFP.

În opinia premierului, schimbarea tratatelor nu este prioritară, ci consolidarea instrumentelor financiare ale zonei euro în fața extinderii crizei datoriilor.

“Sunt disupuși să discutăm diferite măsuri dar eu cred că centrul problemelor pe care le avem în Europa este economic. Trebuie să analizăm acum acest lucru și din acest punct de vedere o schimbare a tratatului ar putea să dureze mult”, a spus Fredrik Reinfeldt.

De asemenea, Reinfeldt a declarat că este de acord ca zona euro să aibă fonduri de salvare, respectiv FESF, și cel care îi va succeda la jumătatea lui 2012 (MES), ceea ce ar permite dispunerea de o sumă de peste 1.000 de miliarde de euro.

Joi și vineri liderii europeni din cele 27 de țări membre UE se întâlnesc la Consiliul European pentru a decide reguli mai stricte pentru zona euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`