UPDATE // Liviu Avram: Coșmarul lui Nicușor Dan nu e PSD, ci o doamnă din Deva. Liderului USR i se poate reproșa și că are bască, și că nu are bască / Ce legătură are Sebastian Ghiţă cu acest caz

UPDATE // Liviu Avram: Coșmarul lui Nicușor Dan nu e PSD, ci o doamnă din Deva. Liderului USR i se poate reproșa și că are bască, și că nu are bască / Ce legătură are Sebastian Ghiţă cu acest caz

UPDATE: Postarea jurnalistului a atras mai multe comentarii despre presupuse legăturipe care Monica Nicoleta Pătruț le-ar avea cu ALDE.

De exemplu, Alina Iulia susține că jurista a avut în rol în strângerea de semnături pentru candidatura lui Ioan Ghișe. La rândul său, Eduard Pantilimon îndeamnă jurnalistul să găsească legăturile dintre Pătruț și Eugen Nicolicea.

USR ar putea fi scos din alegeri nu de PSD, ci de Monica Nicoleta Pătruț, o juristă din Deva foarte activă în tot felul de chestiuni politico-civice, este de părere jurnalistul Liviu Avram.

Acesta a povestit într-o postare pe Facebook faptul că a cunoscut-o pe Pătruț și aceasta i-a lăsat impresia că este ”o doamnă foarte inimoasă, care slujește dezinteresat cauze nobile, în care oameni simpli suferă prejudicii nemeritate”.

În opinia lui Avram, PSD nu a orchestrat acțiuni pentru a scoate USR din joc, ci pur și simplu s-a agățat de demersul acestei juriste.

”Mărturisesc că, acum, nu identific un asemenea scop în ceea ce face doamna Petruț. Din câte înțeleg, a găsit câteva carențe în demersurile politico-juridice ale formațiunii lui Nicușor Dan, le-a confruntat cu legea electorală și cu cea privind partidele politice – o legislație oricum incoerentă și cu scăpări de logică – și a intentat procese, la care s-a raliat ulterior și PSD”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

În problema semnului electoral al USR, lui Dan i se poate reproșa, consideră jurnalistul, ”și că are bască, și că nu are bască”. În fapt, este un detaliu insignifiant, care nu afectează pe nimeni.

Chiar și așa, demersul juristei din Deva ar putea avea câștig de cauză deoarece termenele din legea electorală sunt extrem de scurte, dar legea comună lucrează într-un ritm extrem de lent. Rezultatul ar putea fi scoaterea USR în afara cursei electorale.

”Demersul doamnei Petruț poate compromite exact ceea ce doamna Petruț părea să fie până acum: acel Don Quijote de care țara asta duce atâta lipsă.
A-ți folosi știința de carte – certă la doamna Petruț – și a apela la forța dreptului, ca simplu cetățean, pentru mize minore, irelevante, doar de dragul unei victorii de palmares personal înseamnă să-l arunci pe Don Quijote în aceeași oală cu cei pe care lumea îi etichetează drept procesomaniaci. Și, zic eu, Don Quijote nu merită asta”, a mai scris Liviu Avram.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)
20:34 - Toni Greblă, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis: BEC se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate / AEP rămâne neutră și nu va intra într-o dispută politică (VIDEO)
20:25 - Cum sunt atrași turiștii pe litoral în această perioadă? „Ne place, e liniște”
20:18 - Apele Române: O parte din viitură va fi atenuată în Serbia. Debitele vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării (VIDEO)
20:15 - Trei români se află pe lista Europol a celor mai periculoși infractori. Cine sunt aceștia și ce infracțiuni au comis
20:04 - Meterologii ne avertizează că vom avea parte de o iarnă complet neobişnuită. Câte grade vor fi în sezonul rece