Proteste la o școală din Pitești. Mai mulți elevi și părinți refuză acceptarea unui copil diagnosticat cu ADHD în colectiv (VIDEO)

Proteste la o școală din Pitești. Mai mulți elevi și părinți refuză acceptarea unui copil diagnosticat cu ADHD în colectiv (VIDEO)
foto: clartvmuscel

Mai mulți elevi de clasa a VII- a de la o școlă din Pitești au protestat, împreună cu părinții lor, împotriva unui copil diagnosticat cu ADHD. Aceștia și-au exprimat refuzul ca acest copil să fie acceptat în colectivul lor, pe motiv ca ar putea fi agresiv, potrivit Click!.

Conducerea unității de învățământ nu este de acord cu protestele întrucât copilul nu prezintă vreun pericol și merită integrat în comunitate. Elevii care participă la proteste neparticipând la cursuri vor primi absențe.

Aceasta este a treiazi consecutiv când elevii școlii din Pitești refuză să participe la ore alături de colegul lor, cerând ca acesta să fie transferat la o altă școală.
„Trebuie să-l integrăm, noi trebuie să-l primim la şcoală, să-l educăm. Drept urmare, orele s-au ţinut şi ieri şi azi şi s-au pus absenţe pentru elevii care nu au venit la ore.”, a declarat Alin Vlad, directorul Școlii nr. 16 din Pitești.

Elevul respins de colegii săi este consultat de un psiholog pentru a se dovedi că acesta nu reprezintă un pericol pentru societate și trebuie acceptat.

„În momentul actual nu prezintă o întârziere în dezvoltarea cognitivă. În opinia mea, minorul nu prezintă un pericol social.”, a afirmat psihologul Irina Gruia.

Inspectoratul școlar și-a exprimat dezaprobarea față de atitudinea nepotrivită a părinților care le transmit anumite valori total greșite propriilor copii.

„Mă deranjează extrem de mult atitudinea pe care o imprimă părinţii către odraslele lor. Nu cred că este corect să-i înveţe pe copii să nu fie, responsabili, cuviincioşi, cu îngăduinţă faţă de colegul lor.”, a declarat Dumitru Tudosoiu, inspector general al ISJ Argeș.

Cu toate că și Ministerul Educației a avut o opinie pozitivă față de integrarea copilului în școală, părinții și copiii vor sa continue protestul cu orice preț.

„Din păcate, nu toţi profesorii au competenţele necesare pentru a gestiona astfel de situaţii, şi pentru a gestiona într-un mod cât mai pedagogic şi firesc cu putinţă integrarea copiilor în învăţământul de masă. Pentru că trebuie spus foarte clar: aceşti copii trebuie să îşi găsească locul într-o clasă.”, a spus Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Proteste la o școală din Pitești. Mai mulți elevi și părinți refuză acceptarea unui copil diagnosticat cu ADHD în colectiv

#DIRECT_ONE_m47kjj#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`