Orbital ATK a lansat cu succes capsula Cygnus într-o misiune de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale

Orbital ATK a lansat cu succes capsula Cygnus într-o misiune de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale
foto:techreleased.com

Compania americană Orbital ATK a lansat luni seară capsula fără exhipaj Cygnus la bordul rachetei Antares de la centrul spațial din Virginia pentru o misiune de aprovizionare a Stației Săațiale Internaționale (ISS), potrivit imaginilor transmise în direct de televiziunea NASA, informează Agerpres.

Antares, racheta cu două etaje se află la primul zbor de la accidentul din timpul decolării survenit în 2014. Reluarea zborului lansatorului era prevăzută în vară, dar a fost amânată de mai multe ori.

Deși capsula trebuia să se lanseze duminică, a fost amânată cu 24 de ore din cauza unui cablu cu tendințe defectuoase din echipamentul de la sol, potrivit purtătorului de cuvânt al NASA.

Cygnus s-a separat de al doilea etaj al rachetei Antares la aproximativ 10 minute după decolare pentru a se plasa pe orbita terestră. Capsula și-a desfășurat antenele solare, începând cursa spre ISS unde este prevăzut să ajungă aproape de finalul lunii.

Pentru această misiune de aprovizionare, Cygnus transportă 2,3 tone de materiale, printre care provizii pentru cei șase membri ai echipajului și echipamentele pentru experimentele științifice. Este a șasea misiune de aprovizionare a avanpostului orbital din contractul cu NASA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`