Pleşu, mesaj pentru liberali: "Ideea că singura formă de a scăpa de lup (PSD) este să votezi o ogradă de oi agitate (PNL) nu mi se pare rentabilă”

Pleşu, mesaj pentru liberali: "Ideea că singura formă de a scăpa de lup (PSD) este să votezi o ogradă de oi agitate (PNL) nu mi se pare rentabilă”
Foto: Adevarul

Se apropie alegerile parlamentare și PNL vrea să împrospăteze cu oameni noi, vrea să câştige alegerile, vrea sprijin şi înţelegere, vrea competenţe proaspete, membri curaţi, solidaritate.

Andrei Pleșu are însă un mesaj dur pentru partidul Alinei Gorghiu.

Dacă nu vreţi să pierdeţi pe mîna voastră, încercaţi, cît de cît, să vă naşteţi!”, scrie Pleșu într-un articol pentru Adevărul.

PNL a avut la dispoziţie ani întregi în care să se reformeze, să-şi dea seama că e în criză de portrete credibile, de „cadre” eficiente, de program coerent, susține fostul consilier prezidențial. Dar abia acum, în ceasul al doisprezecelea, a intrat în alertă.

Liberalii au vrut să treacă pe listele pentru parlamentare două prezentatoare tv, Denise Rifai și simona Gherghe, dar au fost refuzați. Despre o alianță cu USR-ul lui Nicușor Dan nici vorbă, iar lui Cioloș nici prin cap nu-i trece să treabă în barca lor.

Astfel, partidul doameni Gorghiu se simte ”boicotat pe nedrept şi asta, în defavoarea naţiei.”.

Vor cîştiga din nou „the bad guys”. Şi nu din vina lor, a liberalilor, ci din vina noastră, a bombănitorilor, inapţi să punem umărul la propăşirea marelui şi vechiului partid. În ce mă priveşte, mă declar perplex, dacă nu direct iritat de acest tip de retorică”, declară Andrei Pleșu.

În aceste condiții, PSD continuă să domine scena politică.

Echipa pesedistă, o echipă de penali aroganţi, şmecheri de gaşcă, cumetri de „aranjamente” lucrative, activişti obraznici stă cocoţată în vîrful sondajelor (e drept, cu sprijinul unui electorat cu criterii abisale şi pe fondul unui masiv absenteism la urne). Dar ideea că singura formă de a scăpa de lup este să votezi o ogradă de oi agitate nu mi se pare rentabilă… Mă aşteptam să am (să mi se livreze) o puzderie de argumente în favoarea partidului liberal. Nu fumigene triumfaliste”, mai scrie Pleșu.

Ca să fiţi votaţi trebuie să fiţi altfel şi mai buni. Dacă nu sunteţi în stare, avem ghinion. Şi voi şi noi, care am fi vrut să vă susţinem. Dar nu putem susţine un nor de ceaţă, un ghiveci insipid, o flaşnetă. Dacă nu vreţi să pierdeţi pe mîna voastră, încercaţi, cît de cît, să vă naşteţi!”, spune Pleșu, adăugând că “până una alta, n-am altă soluţie decît să votez USR”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`