Un parașutist a murit în Luncani, judeţul Cluj, după ce acesta, în momentul în care a sărit din avion, s-a lovit cu capul de aripa din spate a aeronavei.
Băiatul de 27 de ani a leşinat, iar paraşuta nu s-a mai deschis. Tânărul a căzut de la 3.000 de metri. Poliţia a demarat o anchetă după ce a ajuns la faţa locului, conform cotidianul.ro.
Nu se ştie câtă experienţă avea la saltul cu paraşuta.
Poliţia a demarat o anchetă după ce a ajuns la faţa locului.
Tânărul care a murit este Vlad Lupaş, directorul comercial al lanţului de restaurante Salad Box, arată B1 TV.
ACCIDENT SUMBRU la Cluj! Un parașutist A MURIT după ce s-a lovit cu capul de aripa din spate a aeronavei, a leșinat, iar paraşuta nu s-a mai deschis
#DIRECT_ONE_wmk54f#
Afacerea în conducerea căreia se afla Vlad Lupaş a fost demarată în 2012, printr-o investiţie iniţială de 25.000 de euro.
Vlad Lupaş a iubit riscul şi sporturile extreme. Neînfricat, tânărul nu s-a dat în lături de la nimic. Bungee jumping, paraşutism, le-a încercat pe toate. Ultimul salt i-a fost însă fatal.
Părea doar o nouă zi plină de aventură. Vlad era gata, ca întotdeauna, să simtă adrenalina. Numai că de data asta intervenit ceva.
Aflat în avion, la câteva mii de metri altitudine, i s-a deschis accidental parașuta de rezervă, care a fost trasă în afara avionului de curenții puternici de aer. Şi odată cu ea şi Vlad, care s-a lovit cu capul de aripa din spate a aeronavei şi a leşinat. A căzut apoi în gol, de la 3.000 de metri altitudine.
Nu a mai avut nicio şansă. Medicii sosiţi la faţa locului nu au putut decât să constate decesul.
Deşi avea doar 27 de ani, viaţa părea că a fost darnică cu Vlad. În 2012, tânărul deschisese, împreună cu fratele său, Radu, un lanţ de restaurante, la Cluj Napoca.
Afacerea, bazată pe conceptul healthy food, a fost un succes şi s-a extins rapid. În februarie, anul acest, cei doi fraţi inauguraseră cel de-al zecelea restaurant în Capitală.
Poliţia Cluj a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul paraşutistului care a murit după ce a căzut în gol de la 3.000 de metri altitudine, fără să i se deschidă paraşuta. Tânărul era directorul comercial al unui lanţ de restaurante cu o cifră de afaceri anuală de peste zece milioane de euro.