Ce joburi își doresc studenții români: Apple, Google și BMW, printre cele mai căutate companii

Ce joburi își doresc studenții români: Apple, Google și BMW, printre cele mai căutate companii
foto:studentpenet.ro

Studenții români își doresc, de regulă, să lucreze pentru companii foarte mari. Un studiu recent al companiei de cercetare Universum Global arată că în fruntea companiilor preferate de studenți, se numără Apple, Google și BMW. În top apar și Dacia, OMV Petrom și Banca Transilvania, trei dintre cele mai puternice companii românești.

„Observăm că în România joburile în inginerie şi producţie sunt cele mai căutate. Prin comparaţie, în Occident se caută locuri de muncă în bănci şi în management sau consultanţă strategică“, spun oficialii care au realizat studiul.

Acesta este primul studiu marca Universum Global realizat în România, pe un eșantion de 10.500 de studenți din 46 de universități. Studenții români își doresc un salariu mediu de 587 de euro, în contextul în care salariul mediu la nivel de economie este de 440 de euro, informează Ziarul Financiar.

Preferințele studenților diferă în funcție de domeniul studiului și de sex. Femeile preferă astfel L’Oreal, iar bărbații se orientează către BMW și Volksgwagen. Apple și Google se găsesc în preferințele tuturor studenților, indiferent de sex. Cele două companii apar în top zece angajatori, iar studenții de business și comerț i-au ales pe primele două locuri, în timp ce viitorii ingineri s-au orientat către industria auto –BMW, Continental și Wolkswagen.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`