Dosarul lui Vadim Tudor, retrimis la Parchet: Procurorul, acuzat că a făcut acte de urmărire penală nelegale

Dosarul lui Vadim Tudor, retrimis la Parchet: Procurorul, acuzat că a făcut acte de urmărire penală nelegale
Foto: oradedolj.ro

Dosarul în care preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost deferit justiției pentru ultraj și nerespectarea unor sentințe judecătorești a fost retrimis Parchetului spre analiză după constatarea unor nereguli. Procurorul care a semnat dosarul respectiv este acuzat de acte de urmărie penală contrare legii, susțin  judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în motivarea deciziei de restituire a cazului la parchet.

Corneliu Vadim Tudor a fost trimis în judecată pe 5 aprilie de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni privind nerespectarea unei hotărârii judecătoreşti.

Potrivit unui comunicat de presă emis la acea dată, era vorba despre ultraj (două fapte), ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Toate acuzaţiile au fost formulate în cazul scandalului iscat pe 4 ianuarie în momentul evacuării sediului PRM.

Într-o intervenţie telefonică la Ştirile B1 TV, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a declarat că, în opinia sa, totul a fost ilegal în dosarul respectiv pentru că s-a forțat evacuarea membrilor PRM dintr-un sediu care aparține legal partidului.

Era un nucleu dur de mafioți imobiliari care cu mai mulți ani înainte pusese ochii pe acel sediu ultracentral, au măsluit niște acte, au venit în valuri până când la începutul acestui an, în 4 ianuarie, au venit cu peste 140 de polițiști și agenți în civil” a explicat Vadim Tudor.

A doua zi după incident, Corneliu Vadim Tudor a fost dat în urmărire penală.

Cazul a fost apoi acordat procurorului Daniela Anton care după spusele parlamentarului l-a  ”jignit, a făcu afirmații politice și s-a antepronunțat.”

Era să fiu arestat pentru că în cele două rânduri în care eu am fost convocat în biroul ei la Parchetul General (…) eu eram filmat în secret, fără să fiu informat (…)” a explicat C.V. Tudor, menționând totuși că era conștient că era urmărit.

Europaramentarul susține că procurorul Daniela Anton a fost adus de Sorin Funzăverde din județul Caraș-Severin unde ”a mușamalizat trei dosare penale ale mafiei lemnului din acel județ” și a primit mită circa 500.000 euro.

C.V. Tudor despre neregulile din dosarul său

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`