A doua dezbatere Trump – Clinton. Anderson Cooper (CNN), către magnatul american: Aţi vorbit despre sărutarea femeilor şi atingerea zonelor lor intime fără acordul lor. Asta e hărţuire sexuală. V-aţi lăudat că aţi hărţuit sexual femei

A doua dezbatere Trump - Clinton. Anderson Cooper (CNN), către magnatul american: Aţi vorbit despre sărutarea femeilor şi atingerea zonelor lor intime fără acordul lor. Asta e hărţuire sexuală. V-aţi lăudat că aţi hărţuit sexual femei
Foto: vox.com

Declarațiile obscene ale lui Donald Trump la adresa femeilor au fost unul dintre primele subiecte abordate duminică în cadul celei de-a doua dezbateri între candidații la alegerile prezidențiale din SUA.

În primele zece minute ale confruntării, jurnalistul Anderson Cooper, de la CNN, l-a întrebat pe magnat dacă vreodată a atins zonele intime ale unei femei fără permisiunea acesteia, precizând că dacă s-a întâmplat așa, acesta este un act de hărțuire sexuală, informează Washington Post.

”Aţi vorbit despre sărutarea femeilor şi atingerea zonelor lor intime fără acordul lor. Asta e hărţuire sexuală. V-aţi lăudat că aţi hărţuit sexual femei. Înţelegeţi asta?”, i-a spus Cooper lui Trump.

”Nu, nu am spus asta. Asta era doar o discuţie de vestiar şi nu sunt mândru de asta. Am cerut scuze familiei, am cerut scuze poporului american, dar sunt discuţii de vestiar. (…) Da, mi-e ruşine pentru asta, o urăsc, dar sunt doar discuţii de vestiar”, a fost răspunsul lui Trump.

În acest context, Cooper a apelat la definiția dată agresiunii sexuale de către Departamentul american de Justiție.

Potrivit acesteia, agresiunea sexuală este „orice tip de contact sexual sau comportament care are lor fără consimțământul celuilalt”.

În tipul acestei discuții, candidatul republican a încercat să schimbe subiectul, începând să vorbească despre intenția sa de a distruge Statul Islamic.

Întrerupt de jurnalist, Trump a adăugat: ”Am un mare respect pentru femei. Nimeni nu respectă femeile mai mult decât mine”.

Donald Trump, se află în centrul unui nou scandal, după ce a fost publicată o înregistrare din anul 2005 în care se poate auzi cum acesta se laudă că s-a folosit de faima sa pentru a pipăi femeile și chiar pentru a le face să se culce cu el. Vineri, magnatul a încercat să-și spele imaginea și a cerut scuze pentru afirmațiile sale. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`