Scandal privind concursul pentru directorii şcolari: Liderii sindicali anunţă că vor ieşi în stradă pentru a protesta (VIDEO)

Scandal privind concursul pentru directorii şcolari: Liderii sindicali anunţă că vor ieşi în stradă pentru a protesta (VIDEO)
Foto: jurnaluldebuzau.ro

Scandalul privind concursul pentru directorii şcolari este departe de final. Liderii sindicali reclamă public metodologia şi concursul şi anunţă că vor ieşi în stradă pentru a protesta. De altfel, federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret" cere amânarea concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct, dar şi reevaluarea tuturor dosarelor candidaţilor respinşi, ţinând cont de problemele apărute în organizare, informează B1 TV.

”Eu sunt un simplu director de şcoală, domnul Nistor este președintele uneia dintre cele două mari asociații sindicale, dumnealui trebuie să ne scoată în stradă, dumnealui trebuie să găsească toate mijloacele de care dispune, pentru că dumnealui este lider de sindicat, pentru a împiedica ministerul să organizeze un concurs viciat deja”, a declarat Florentina Gașpar, director al Colegiului Tehnic Iuliu Maniu.

”Orice acțiune care se face în stradă trebuie să parcurgă niște etape legale (…) dar atrag atenția că noi am făcut mai mult, am declanșat o acțiune în instanța atacând această metodologie”, susține Marius Nistor, președinte al FSE ”Spiru Haret”.

Nicio zi fără reacţii în ceea ce priveşte concursul pentru ocuparea funcţiilor de director de şcoală. După scrisoarea deschisă a directorului Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu", Florentina Gaşpar, un alt director, reclamă public concursul. Dorin Stoican, directorul Şcolii 162 din Capitală a postat un mesaj pe Facebook, în care se plânge de metodologia din învăţământ.

Scandalul privind concursul pentru directorii şcolari: Liderii sindicali anunţă că vor ieşi în stradă pentru a protesta

#DIRECT_ONE_6ykjue#

”Învățăm într-un singur schimb! Toată școala. Sălile de clasă sunt frumoase și utilate corespunzător. Fiecare clasă de elevi are sală proprie. Aflu că se organizează, intempestiv, concurs de directori. Încerc să mă și înscriu. Greșesc denumirea unui document scanat. Cazierul. Sunt respins la înscriere deși pot demonstra oricând, în secunda doi, existența documentului respectiv, emis în perioada de înscriere. Nu pot participa la concursul de miercuri să îmi apăr șansele, deși aș fi dorit. Deși am învățat. Mult. Cine vine director după mine are școala la cheie. Impecabilă. Și când te gândești că un director cu state vechi de servicii, Ghiță Florian, mi-a zis cândva: Dorine nu te mai agita atât! – când o sa termini de făcut toată treaba, o să vină altcineva să îți ia locul!”, s-a plans directorul.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret" cere amânarea concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct, reevaluarea tuturor dosarelor candidaţilor respinşi şi altă organizare, ţinând cont de problemele apărute în organizare.

„La ora actuală concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariţiei listelor finale cu candidaţii admişi la Bucureşti. Deşi metodologia prevede ca listele să fie afişate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afişate nici măcar în prezent. Mai grav este faptul că toţi candidaţii din Bucureşti au aşteptat toată noaptea afişarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor”, au spus membrii asociației.

”Am sesizat din start problema unităților școlare unde nu se va înscrie niciun candidat. Avem unități școlare în România unde inspectorii se roagă de cadrele didactice să ocupe o funcție de director, ori în conditiile actuale prin neprezentare urmează o schimbare a directorului actual din funcție, ne vom trezi în situația în care nu vom avea ordonator de credite și stau și mă întreb oare cine va plăti salariile în școlile respective. Nu vreau să vorbesc de mișcarea care se realizează în urma acestui concurs”, a mai spus Marius Nistor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`