Lovitură grea pentru PNL înainte de alegeri: Lider liberal cercetar alături de un primar pentru infracțiuni la achiziții publice

Lovitură grea pentru PNL înainte de alegeri: Lider liberal cercetar alături de un primar pentru infracțiuni la achiziții publice

Deputatul Costel Șoptică, prim-vicepreședinte PNL Botoșani și „cap de listă” la alegerile din 11 decembrie, este suspectat de trafic de influență și instigare la abuz în serviciu.

Alături de acesta au mai intrat în vizorul DNA soția sa și primarul comunei Știubieni, scrie un site de stiri.

Potrivit procurorilor, „în perioada martie 2012 – mai 2013, Primăria Știubieni, jud.Botoșani, reprezentată legal prin Merticariu Ionel Sebastian, în calitate de primar, încheie cinci contracte de execuție în valoare totală de 386.961,35 lei cu executantul S.C. TOP DESIGN SRL Botoșani, cu încălcarea prevederilor art.23 și art.213 alin.(1) din OUG nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările și completările ulterioare.

Încălcarea prevederilor art.23 și art.213 alin (1) din O.U.G. nr.34/2006, referitoare la divizarea contractului de achiziție publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică cu scopul de a evita aplicarea prevederilor O.U.G. care instituie obligații ale autorității contactante în raport cu anumite preguri valorice și obligativitatea conținutului dosarului achiziției publice care trebuie să cuprindă documente întocmite/primite de autoritatea contactantă în cadrul procedurii de atribuire, s-a realizat cu intenția vădită de a favoriza S.C.TOP DESIGN S.R.L Botoșani.”

Practic, primăria a divizat lucrările în mai multe etape pentru a nu depăși pragul de 15.000 de euro ceea ce ar fi impus organizarea de lictații publcie.

Anchetatorii spun că beneficiare ale contractelor ar fi fost firmele controlate de deputatul Șoptică.

Soția sa este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, iar primarul comunei Știubieni, Ionel Merticariu, de abuz în serviciu.

Vezi AICI documentul cu acuzațiile! (.pdf)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`