Documentele care arată cum a evitat Donald Trump plata taxelor, primite în CUTIA POŞTALĂ de o jurnalistă

Documentele care arată cum a evitat Donald Trump plata taxelor, primite în CUTIA POŞTALĂ de o jurnalistă

Jurnalista Susanne Craig de la New York Times Metro a reușit să identifice taxe fiscale ale lui Donald Trump și să facă publică situația sa financiară din 1995, când actualul candidat al republicanilor pentru președinția Statelor Unite avea pierderi de 915.729.293 de dolari.

Aceasta susține, într-un articol publicat în nytimes.com, că a primit datele privind situația financiară a lui Donald Trump prin metoda clasică a cutiei poștale. Deși în mod normal această este plină de scrisori neimportante sau de corespondență de la penitenciarele din New York, în ziua de 23 septembrie, situația fost diferită, cineva trimițându-i declarațiile fiscale din 1995 ale The Trump Organization.

Donald Trump a încălcat în acest an vechea tradiția a candidaților la președinția SUA de a publica declarațiile fiscale și a refuzat să facă cunoscută situația averii sale. Din acest motiv, orice informație provenită pe surse despre aceste lucruri este cu atât mai valoară pentru jurnaliști.

Mapa în care Susanne Craig a primit declarații fiscale conținea de asemenea și strategii privind plata impozitelor de către firmelor lui Trump. Documentele primite de jurnalist aveau semnătura soției lui Trump de la acea perioadă, Marla Maples, dar erau și semnături ale omului de afaceri.

Un lucru important privind aceste declarații fiscale este faptul că pierderile declarate de Trump îi permiteau să beneficieze de o aministie de la plata taxelor pe venit pentru aproximativ două decenii.

Jurnaliștii de la NYTimes au publicat articolul privind situația financiară a omului de afaceri abia după ce au reușit să confirme informații și cu un contabil, actualmente retras, care a contribuit la pregătirea și semnării documentelor fiscale și care a confirmat autencitatea descoperilor făcute de reporteri.

Conform jurnaliștilor, Donald Trump nu a contrazis autencitatea declarațiilor fiscale dar a amenințat că va da în judecată publicația în cazul în care informațiilor vor fi publicate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`