Klaus Iohannis: "Am vorbit cu Vasile Blaga la telefon înainte să meargă la DNA Ploiești, m-a sunat și mi-a spus ca merge acolo" (VIDEO)

Klaus Iohannis: "Am vorbit cu Vasile Blaga la telefon înainte să meargă la DNA Ploiești, m-a sunat și mi-a spus ca merge acolo" (VIDEO)

Klaus Iohannis a precizat într-o declarație acordată presei că știa că Vasile Blaga va merge la DNA, acesta sunându-l înainte de a se prezenta în fața procurorilor pentru a îl informa. Șeful statului a lăudat decizia acestuia de a demisiona de la șefia PNL în urma dosarului de corupție în care este implicat.

"Am vorbit cu Vasile Blaga la telefon înainte să meargă la DNA Ploiești, m-a sunat și mi-a spus ca merge acolo" a dezvăluit Klaus Iohannis. "Situația lui Blaga este dificilă, e o surpriză foarte neplăcută, prin această evoluție, PNL a ajuns într-o situație complicată, pe de altă parte e demn de remarcat că în aceeasi zi în care a fost implicat s-a retras de la conducerea partidului" a adăugat șeful statului.

"Trebuie să găsească o soluție să transforme această criza în oportunitate și să se miște suficient de bine nu doar pentru a trece peste dar și pentru a ieși întărit" a afirmat Iohannis despre viitorul PNL, precizând că este decizia lor cum vor considera să continue cu un președinte unic sau tot pe sistemul cu doi copreședinți.

Vasile Blaga a fost pus miercuri de procurorii DNA sub control judiciar pentru trafic de influență într-o dosar în care este acuzat că a primit 700.000 de euro pentru numiri politice care să încheie contracte preferențiale care să aducă bani la PDL.

Klaus Iohannis: "Am vorbit cu Vasile Blaga la telefon înainte să meargă la DNA Ploiești, m-a sunat și mi-a spus ca merge acolo"

#DIRECT_ONE_wth1ld#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`