Dacian Cioloș ar putea prelua șefia PNL: După demisia lui Vasile Blaga, vechii PDL-işti pierd toată puterea pe care o exercitau în interiorul PNL

Dacian Cioloș ar putea prelua șefia PNL: După demisia lui Vasile Blaga, vechii PDL-işti pierd toată puterea pe care o exercitau în interiorul PNL

Toamna aduce schimbări radicale în PNL. Copreședintele Vasile Blaga și-a dat demisia, miercuri, după ce a fost pus sub control judiciar pentru că ar fi primit mită 700.000 de euro pentru numiri politice și contracte. Acesta era și șeful de campanie al liberalilor pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Astfel, cu un șef anchetat de DNA, miza cea mare în PNL este președinția partidului. Surse liberale dau ca sigură instalarea lui Dacian Cioloș ca președinte al PNL, după alegeri, scrie bn24.ro.

Cu PNL la putere, Cioloș ar putea fi premier, iar dacă liberalii pierd, acesta ar fi liderul Opoziției.

Blaga a fost de-a lungul timpului un aversar înverşunat al strategiilor politice ale lui Klaus Iohannis şi mai ales un adversar al ideii ca Dacian Cioloş să fie adus în partid.

Acesta nu mai poate candida la alegerile parlamentare din toamnă, potrivit criteriilor de integritate pentru candidaţii PNL, adoptate în decembrie 2015, unul dintre punctele din acest document asumat arătând că nu pot candida din partea partidului persoanele care se află în arest preventiv, arest la domiciliu sau control judiciar pentru fapte comise cu intenţie. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`