Dan Șova: Acceptăm comasarea alegerilor doar dacă va fi scrutin parlamentar anticipat

Dan Șova: Acceptăm comasarea alegerilor doar dacă va fi scrutin parlamentar anticipat
Foto: politicalocala.ro

Senatorul PSD Dan Șova a anunțat că partidul va accepta comasarea alegerilor locale și parlamentare doar în condițiile unui scrutin parlamentar anticipat, precizând că social-democrații nu pot fi de acrod cu o decizie nedemocratică prin care PDL încearcă să manipuleze alegerile, informează Mediafax.

Nu putem fi de acord cu o decizie nedemocratică, prin care cei de la PDL doresc să înducă în eroare electoratul și să-și bată joc de alegeri. Opoziţia acceptă comasarea doar dacă aceasta se produce prin devansarea parlamentarelor, adică prin alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Șova.

La rândul său, deputatul PSD Carmen Moldovan a spus că va face apel la societatea civilă și la instituțiile internaționale pentru denunțarea deciziei PDL de a comasa alegerile, precizând că „singurul motiv pentru care PDL doreşte amânarea alegerilor locale este frica de votul oamenilor, frica de cei pe care i-au pedepsit cu cinism prin aşa-numitele măsuri de austeritate”.

Prouiectul MAI de comasare a alegerilor în 2012 menține norma de reprezentare a parlamentarilor din legislația în vigoare, ceea ce înseamnă că numărul acestora nu va scădea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`