Speriați de cutremur: Primăriile au început să ia măsuri pentru a fi pregătiți în caz de dezastru (VIDEO)

Speriați de cutremur: Primăriile au început să ia măsuri pentru a fi pregătiți în caz de dezastru (VIDEO)

Cutremurul de vineri noaptea a pus pe jar autorităţile. Toată lumea încearcă să prevină pierderile de vieţi omeneşti în cazul unui dezastru. Primăria Sectorului 1 a anunțat că va achiziționa corturi și paturi pentru a putea găzdui aproximativ o mie de sinistrați, în cazul unei urgențe.

Primăria Sectorului 1 va încheia protocoale cu operatorii economici, care ar putea oferi materiale logistice în cazul unui cutremur major. Astfel, va asigura locuri de cazare şi hrană pentru aproximativ 1.000 de sinistraţi.

"Se are în vedere înfiinţarea pe raza Sectorului 1 a trei puncte de lucru de mică capacitate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov. Este vorba despre amenajarea unor garaje pentru subunităţile de pompieri pentru a reduce de la cinci la trei minute timpul de raspuns al autorităţilor în cazul producerii unui incendiu. Pentru amenajarea acestor puncte de lucru, Primăria Sectorului 1 va asigura terenurile şi ridicarea clădirilor, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă dotarea şi personalul",arată un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

În paralel cei de la primărie vor să demareze şi o campanie de informare.

"Administrația locală a Sectorului 1 în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență vor continua informarea populației în legătură cu modul de comportament corect în caz de producere a unei situații de urgență, prin împărțirea de pliante și prin organizarea de evenimente specifice. O atenție deosebită va fi acordată educării și informării preșcolarilor și elevilor în legătură cu regulile de protecție pe care trebuie să le respecte în astfel de situații", mai arată comunicatul.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a făcut mai multe precizări pentru Știrile B1TV. "A fost o întâlnire a comitetului local de situații de urgență. Va exista un plan în ședința de consiliu de luna viitoarea în care va trebui să achiziționăm corturi și tot ce e necesar. Cei de la ISU București și în cadru ședinței stabilim tot ce e necesar pentru a nu ne prinde pe picior greșit un astfel de eveniment. Vom avea întâlniri cu patronii de hoteluri pentru ca în caz de dezastru să ne pună la dispoziție camere de hotel pentru sinistrați" a precizat primarul.

Dan Tudorache a mai precizat că în Sectorul 1 există aproximativ 77 de clădiri cu risc seismic, dar de consolidarea și reabilarea acestora se ocupă Primăria Capitalei.

Speriați de cutremuri: Primăriile au început să ia măsuri pentru a fi pregătiți în caz de dezastru

#DIRECT_ONE_m3c1ve#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`