Trump-Vadim vs. Clinton-Iliescu. CTP: Nici prin gând nu-mi trecea că aș putea să revăd în 2016 o confruntare Iliescu-CV Tudor gen, unde? În prima țară a lumii

Trump-Vadim vs. Clinton-Iliescu. CTP: Nici prin gând nu-mi trecea că aș putea să revăd în 2016 o confruntare Iliescu-CV Tudor gen, unde? În prima țară a lumii

Editorialistul Cristian Tudor Popescu dezbate , în articolul publicat pe platforma republica.ro, confruntarea dintre reprezentanții principalelor formațiuni politice din SUA la alegerile prezidențiale.

Jurnalistul compară situația din Statele Unite ale Americii cu cea a României din anii 2000, comparându-l pe Donal Trump cu Vadim Tudor și pe Hilary Clinton cu ion Iliescu.

“Nici prin gând nu-mi trecea că aș putea să revăd în 2016 o confruntare Iliescu-CV Tudor gen, unde? În prima țară a lumi”, afirmă, stupefiat, CTP.

Acesta arată că Trump are aceeași stilistică “shocking” ca Vadim, “nu-l interesează adevărul, coerența, noncontradicția, decența a ceea ce spune; vrea să facă impresie cu orice preț americanilor cu discernământ redus – și nu sunt puțini. Ideile lui sunt scurte, clare și rudimentare”.

"America, mai mare acasă și mai mică în ochii lumii, asta vrea să zică tejghetarul Trump. Politica se reduce la bani, bani și iar bani, profit și pierdere", mai scrie Popescu.

Pe de altă parte, asemenea lui Ion Iliescu, candidata Clinton “mestecă rumeguș. Vorbește cu prefabricate specifice Partidului Democrat, e „politically correct”, sloganul ei „Stronger together!” presupune solidaritate și empatie. Or, dna Clinton este arogantă, agresivă și antipatică”.

" Ion Iliescu și-a mascat ani în șir, cu binecunoscutul zâmbet, agresivitatea care l-a făcut să aducă minerii în Piața Universității. Sub zâmbetul lui Hillary Clinton se ascund opțiunile mereu belicoase ale șefei diplomației americane", spune jurnalistul.

“Așa cum Ion Iliescu și CV Tudor erau până la urmă ambii produse ale sistemului comunist, tot așa, Hillary Clinton, amica poporului, este din zeama capitalismului de Wall Street, camuflată cu un teatru rece și prost – Trump măcar o spune pe față”, subliniază C.T. Popescu.

În România a avut câștig de cauză Iliescu, americanii vor avea de ales între “individualismul iresponsabil al lui Trump și colectivismul mimat de Clinton.”

“Cum aș vota dacă aș fi cetățean american? Nu pot să vă spun decât că, în 2000, nu numai că l-am votat pe Ion Iliescu, dar am făcut tot ce mi-a stat în putință, ca ziarist și vorbitor public, mergând până la limitele deontologiei, pentru a-i bara calea lui CV Tudor…”, conchide CTP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`