Donald Trump, acuzat că instigă la violență față de Hillary Clinton: „Luați-le armele gărzilor sale de corp și veți vedea ce se va întâmpla. Va fi foarte periculos”

Donald Trump, acuzat că instigă la violență față de Hillary Clinton: „Luați-le armele gărzilor sale de corp și veți vedea ce se va întâmpla. Va fi foarte periculos”
foto:www.nationalreview.com

Donald Trump, candidatul la alegerile prezidențiale din Statele Unite a fost acuzat că îndeamnă la violență împotriva lui Hillary Clinton, după ce a făcut ironii cu privire la ce s-ar putea întâmpla dacă gărzile ei de corp ar fi dezarmate.

În fața unei audiențe de circa 4000 de susținători la Miami, Florida (sud-est), miliardarul a declarat că prezența gărzilor de corp înarmate care o însoțesc pe rivala sa, este împotriva celui de-al doilea amendament al Constituției Americane, referitor la dreptul de port-armă.

Gărzile sale de corp ar trebui să renunțe la toate armele lor. Nu-i adevărat? Ar trebui să își depună armele imediat, ce credeți? Da, da, luați-le armele. Ea (Hillary Clinton) nu mai vrea arme. Luați-le și vom vedea ce se va întâmpla, ok. Va fi foarte periculos”, a spus Trump.

În calitate de candidați la președinție, Donald Trump și fostul secretar de stat, Hillary Clinton beneficiază de protecția serviciilor secrete americane, scriu Știrile ProTv.

Afirmațiile candidatului republican au suscitat o reacție imediată din tabăra democrată. „Donald Trump are tendința de a incita oamenii la violență”, a acuzat directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mok.

„El nu este calificat pentru a fi președinte și este timpul ca liderii republicani să denunțe acest comportament îngrijorător al candidatului lor”, a punctat Robby Mook într-un comunicat.

În august, Hillary Clinton a afirmat că Trump a mers prea departe când le-a sugerat deținătorilor de arme să opună rezistență în cazul în care democrata va fi aleasă președinte al SUA, deși, în dezbaterea de luni seara, Trump a afirmat că în acest caz, Hillary va avea susținere absolută din partea lui.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`