Traian Băsescu: S-a ajuns la situația în care Gabriel Oprea trebuie să demisioneze imediat. Nu are altă soluție. Parlamentul nu poate relua votul dintr-un motiv simplu, cel al precedentului (VIDEO)

Traian Băsescu: S-a ajuns la situația în care Gabriel Oprea trebuie să demisioneze imediat. Nu are altă soluție. Parlamentul nu poate relua votul dintr-un motiv simplu, cel al precedentului (VIDEO)
Foto: actualitati-arad.ro

Fostul președinte Traian Băsescu a viorbit joi, într-o intervenție telefonică în cadrulș emisiunii ”Dosar de politician”, despre protestele care au fost organizate în București și în marile orașe ale țării după ce Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru ucidere dinculpă în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

Băsescu afirmă că fostul ministru de Interne nu avea voie să ceară ca senatorii să nu voteze pentru încuviințarea cererii DNA și că, în aceste condiții, Gabriel Oprea ar trebui să demisioneze imediat din Parlament.

Traian Băsescu: S-a ajuns la situația în care Gabriel Oprea trebuie să demisioneze imediat. Nu are altă soluție. Parlamentul nu poate relua votul dintr-un motiv simplu, cel al precedentului

#DIRECT_ONE_g6kjkn#

”Și în cazul Oprea, și în toate cazurile în care Parlamentul s-a opus, este o mare greșeală. În cazul Oprea s-a făcut o mare greșeală și din punctul de vedere al reacției Parlamentului și din punctul de vedere al lui Gabi Oprea, ca om politic. Nu avea voie să ceară ca senatorii să nu voteze.

În primul rând, era vorba de un om care a murit. Asta a dat ocazia la revenirea la atmosfera de după Colectiv și, mai ales, a arătat că nu am învățat nimic din cazul Colectiv.

Nu-și pierde imunitatea, pentru că rămâne cu imunitatea de ministru și eventual Parchetul ar putea să ceară din nou președintelui aprobarea sa declanșeze urmarirea penală pentru uciderea din culpă a lui Gigină, cu condiția să exite elemente noi în dosar.

Asta e o poveste că la terminarea madatului era la dipoziția Parchetului.

A fost o mare eroare a lui Gabriel Oprea ca om politic și a Senatului, ca instituție.

Nu cred că se poate tehnic (reluarea votului – n.r.).

După părerea mea, s-a ajuns la situația în care Oprea trebuie să demisioneze imediat. Nu are altă soluție.

Parlamentul nu poate relua votul dintr-un motiv simplu, motivul precedentului”, a declarat Traian Băsescu.

Mii de oameni au ieșit joi seară să protesteze în fața Parlamentului, nemulţumite de faptul că fostul ministru de Interne nu a fost lăsat de colegii lui să meargă în faţa justiţiei în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`