Cioloș se va întâlni cu Obama: Premierul pleacă luni la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU. Vezi programul

Cioloș se va întâlni cu Obama: Premierul pleacă luni la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU. Vezi programul
foto: aktual24.ro

Dacian Cioloș pleacă luni la New York pentru a participa la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, informează ziare.com.

În cadrul vizitei sale în Statele Unite, premierul va participa la o recepție oferită de președintele Barack Obama și de prima doamnă.

De asemenea, acesta se va mai întâlni cu Ban Ki-moon, secretarul general ONU, cu Peter Thompson, președintele Adunării Generale a ONU, cu președinții Finlandei și Egiptului, dar și cu Mahmoud Abbas, liderul Palestinei. Alte întâlniri va avea premierul cu investitorii americani și cu omologul său pakistanez, Nawaz Sharif. Bineînțeles, Dacian Cioloș se va întâlni și cu românii de acolo.

Pe lângă acestea, Cioloș va lua parte la summit-ul liderilor privind criza globală a refugiaților și la Open Government Partnership.

Miercuri, prim-ministrul va participa la dezbaterea generală la nivel înalt a Adunării Generale a ONU, acolo unde va susține și un discurs.

Unul dintre principalele obiective ale României la această sesiune a Adunării este acela de a evidenția contribuția noastră la avansarea agendei globale, din perspectiva de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, pentru care candidează în anul 2019.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`