Dosarul mitei de la Vama Halmeu: Fosta șefă a instituției, condamnată la patru ani de închisoare

Dosarul mitei de la Vama Halmeu: Fosta șefă a instituției, condamnată la patru ani de închisoare
Foto: debanat.ro

Liviu Florian, Ion Savu, Ioan Romeo Nițu, Nicoleta Manuela Dobrescu și Florin Dănuț Feher, toți inculpați în dosarul mitei de la Vama Halmeu, au fost condamnați la închisoare, cea mai mare pedeapsă primind-o omul de afaceri Liviu Florian, respectiv șapte ani de închisoare, informează Mediafax.

În luna martie, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a celor cinci persoane menținute mai sus. Liviu Florian a fost arestat pentru două infracțiuni de trafic de influență și Ion Savu a fost arestat pentru complicitate la două infracțiuni de trafic de influență. Ioan Romeo Nițu, fost angajat al unui magazin duty-free din Vama Halmeu, a fost reținut pentru complicitate la două infracțiuni de cumpărare de influență, iar Florin Dănuț Feher, pentru complicitate la două infracțiuni de cumpărare de influență.

A fost deferită justiţiei în acest caz şi Nicoleta Manuela Dobrescu, fostul şef al Vămii Halmeu, pentru cumpărare de influenţă. Nicoleta Dobrescu a fost condamnată la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Liviu Florian a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, Ioan Savu, la trei ani și nouă luni de închisoare cu executare, iar Ioan Romeo Nițu a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare cu executare. Florin Dănuț Feher a primit patru ani și trei luni de închisoare cu executare.

Ioan Romeo Nițu și Florin Feher au declarat că vor face apel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`