Grecii ies din nou pe străzi: Greva generală afectează transporturile maritime și serviciile publice

Grecii ies din nou pe străzi: Greva generală afectează transporturile maritime și serviciile publice
Grecii protestează din nou pe străzi. Vapoarele au rămas ancorate în portul Pireu, funcționarii publici lucrează cu program redus, iar rețeaua feroviară a țării este paralizată. Doar transporturile aeriene și...

Grecii protestează din nou pe străzi. Vapoarele au rămas ancorate în portul Pireu, funcționarii publici lucrează cu program redus, iar rețeaua feroviară a țării este paralizată. Doar transporturile aeriene și metroul funcționează normal, transmite AFP.

Protestatarii se vor strânge în centrul Atenei și Salonic, în jurul prânzului, undeva vor scanda “Nu bugetului de austeritate”.

Proiectul de buget pe 2012, care prevede reducerea cheltuielilor publice și creșterea taxelor cerute de creditorii țării, UE și FMI, urmează să fie adoptat marți în Parlament.

Aceasta este a șasea grevă generală de la începutul anului în Grecia și prima împotriva noului Guvern condus de Lucas Papademos.

De asemenea, autobuzele și troleibuzele nu vor circula, potrivit sursei precizate.

Grecii sunt nemulţumiţi de condiţiile dure impuse în schimbul împrumutului acordat pentru salvarea ţării de la faliment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`