România va opri temporar furnizarea de informații Rusiei în Tratatul privind Forțele Convenționale

România va opri temporar furnizarea de informații Rusiei în Tratatul privind Forțele Convenționale
Foto: business-forum.ro

România a decis, miercuri, să oprească temporar furnizarea de informații Rusiei în cadrul obligațiilor ce revin din implementarea Tratatului privind Forțele Convenționale în Europa (CFE), se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe.

În comunicatul de presă se arată că aceste contramăsuri adoptate de România au menirea de a determina acest stat să revină la implementarea obligațiilor care derivă din Tratatul CFE, după 4 ani de la decizia Federației Ruse de a suspenda implementarea acestui tratat internațional (12 decembrie 2007).

“Decizia se referă la încetarea transmiterii de informații Federației Ruse cu ocazia schimbului anual de date (15 decembrie), încetarea furnizării de notificări Federației Ruse și neaceptarea de inspecții care a putea fi solicitate de Federația Rusă”, se arată în comunicatul MAE.

Decizia a fost luată în coordonare cu celelalte state aliate NATO și părți la CFE. România va continua să implementeze prevederile Tratatului CFE față de celelalte state părți (în număr de 28).

Decizia are caracter temporar, până la revenirea Federației Ruse la implementarea Tratatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`