Răzvan Avram, moderatorul emisiunii "BonChef" de pe B1 TV, l-a avut ca invitat în emisiunea de miercuri pe nutriționistul Cristian Mărgărit, împreună cu care a vorbit despre miturile referitoare la legume.
Fiecare legumă are o modalitate optimă de preparare. Există legume care au nevoie de prepararea termică pentru a elibera mai bine nutrienții.
Fierberea se recomandă la morcovi și rădăcinoase. Morcovul, de exemplu, are nevoie să fie fiert și să se adauge un pic de grăsime pentru ca beta carotenul să-și crească asimilarea de la 3-4%, la 30-40%.
50% din vitamine se păstrează prin fierbere. Spanacul și sfecla trebuie ușor fierte. Bulionul este de preferat roșiilor crude.
Este obligatoriu să fierbem fasolea, mazărea și lintea. Broccoli se pregătește doar prin opărire.
"BonChef". Răzvan Avram și nutriționistul Cristian Mărgărit, despre miturile referitoare la legume
#DIRECT_ONE_ktxsp5#