Studiu: Britanicii preferă concubinajul în detrimentul căsătoriei

Studiu: Britanicii preferă concubinajul în detrimentul căsătoriei
Potrivit Biroului de Statistică Națională (ONS), unul din șase adulți din Marea Britanie preferă să aibă o relație neoficializată, numărul celor care preferă să nu se căsătorească ajungând astfel la o...

Potrivit Biroului de Statistică Națională (ONS), unul din șase adulți din Marea Britanie preferă să aibă o relație neoficializată, numărul celor care preferă să nu se căsătorească ajungând astfel la o cifră record, notează The Telegraph.

Raportul ONS arată că vârsta la care cuplurile divorțează a crescut, ajungând la 53 de ani, comparativ cu acum două decenii când media era 35-40 de ani. De asemenea, se arată că 51,9% din adulți are statutul de celibatar, divorțat sau văduv.

“Unul dintre motivele principale pentru scăderea populației căsătorite și creșterea numărului celor singuri este decizia numeroaselor cupluri de a trăi în concubinaj. Dacă la începutul anilor 1960, în Marea Britanie, mai puțin de o persoană din 100 trăia în concubinaj, în 2010, acest lucru i se întâmplă unui adult din șase”, se arată în raportul ONS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`