Legislativul din Mexico City l-a declarat pe Donald Trump ”persona non grata moral” (FOTO)

Legislativul din Mexico City l-a declarat pe Donald Trump ”persona non grata moral” (FOTO)
Foto: bbc.com

Adunarea Legislativă din Mexico City l-a declarat pe Donald Trump ”persona non grata moral” printr-o rezoluție, la câteva ore după ce candidatul republican la Casa Albă a ajuns chiar în Mexic pentru a se întâlni cu președintele Enrique Pena Nieto, informează Huffinton Post.

Forul legislativ i-a cerut lui Nieto să solicite ca Trump să ceară scuze public pentru numeroasele insulte pe care i le-a adresat Mexicului, o listă care include și discursul din 2015 în care magnatul a descris migranții din această țară ca fiind infractori și ”violatori”.

Rezoluția îi solicită lui Trump să retragă promisiunea făcută de a construi un zid uriaș la granița dintre cele două state, zid care să fie plătit chiar din banii mexicanilor.

Deși rezoluția nu-l poate împiedica pe candidatul republican să intre în Mexic, aceasta se alătură valului de critici care l-au vizat pe Nieto după ce a făcut invitația.

”Nu putem permite unui om ca Donald Trump să insulte continuu poporul mexican”, a declarat deputatul Mauricio Toledo.

Acesta a cerut administrației prezidențiale să se asigure că Trump nu va dezvolta ”o relație fascistă și rasistă” cu Mexicul și cu restul Americii Latine.

(Mauricio Toledo, vorbind despre Trump în fața Legislativului, pe 2 martie 2016.Foto:huffingtonpost.com)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`