Victor Ponta, întrebat dacă va pleca la PRU: Eu aș vrea să rămân la PSD. Nu cred că PRU este concurent PSD-ului (VIDEO)

Victor Ponta, întrebat dacă va pleca la PRU: Eu aș vrea să rămân la PSD. Nu cred că PRU este concurent PSD-ului (VIDEO)
Foto: B1 TV

Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri, pentru B1 TV, întrebat dacă va trece la PRU, că și-ar dori să rămână la PSD. Fostul șef al Guvernului a mai precizat că a contribuit la notorietatea partidului lui Bogdan Diaconu.

”Am contribuit la creșterea de notorietate a PRU, exact cum am făcut în ceea ce privește ALDE. Domnul Tăriceanu era un singur om. Și i-am spus că eu cred că PNL nu va mai fi un partid liberal și uite că am avut dreptate. L-am numit președintele Senatului și m-am certat cu PSD-iștii și le-am spus să gândească pe termen lung. Și uite că a fost un proiect de succes. Închipuiți-vă acum PSD fără ALDE, ce făceam în alegerile locale? La fel am ajutat UNPR-ul după 2012”, a declarat Ponta.

Fostul prim-ministru consideră că este nevoie în România de un partid naționalist.

”Îl cunosc pe Bogdan Diaconu, eu l-am pus pe liste în 2012, eu l-am rugat să plece din PSD când o luase pre tare cu chestia cu ungurii. Cred că Bogdan a învățat mult. Cred în faptul că există un electorat și o nevoie în România de un partid și de o mișcare politică autentică, nu creată prin laboratoare și am zis: da, te ajut, îți dau idei. Eu cred că pentru PSD și pentru România ar fi bine să avem un partid național sau naționalist, dar în sens modern, nu în sensul exceselor. Noi nu semănăm cu Le Pen că nu avem problema cu migranții.

Mai multdecât mine, știți cine i-a ajutat pe cei de la PRU? Bătaia asta (mediatică – n.r.). Important este că le-a crescut notorietatea, important este că au atras atenția”, a spus fostul premier.

Victor Ponta, întrebat dacă va pleca la PRU: Eu aș vrea să rămân la PSD. Nu cred că PRU este concurent PSD-ului

#DIRECT_ONE_kqa1ay#

Întrebat dacă PRU nu ar putea lua din electoratul PSD, Ponta a răspuns negativ.

”Nu cred. Eu cred că este un electoratal unor oameni care sunt dezamăgiți de PSD, că sunt și astfelde oameni. În al doilea rând, este un electorat care așteaptă un mesaj mai puțin convențional”, a mai spus fostul prim-ministru, adăugând că foarte puțini dintre cei care s-au înscris în PRU i-au cerut părerea.

Întrebat dacă va pleca la PRU, Ponta a răspuns: ”Eu aș vrea să rămân la PSD, că eu nu am fost în niciun alt partid. Nu depinde doar de mine chestia asta. Bănuiesc că sunt oameni care nu ar vrea (să rămână în PSD – n.r.). Eu nu am absolut nicio nemulțumire și nu am nimic de reproșat către 99% din membrii PSD”.

Victor Ponta a mai precizat că nu vede PRU ca un competitor pentru PSD.

”Eu nu văd PRU, dacă va intra în Parlament,că se va alia cu PNL-ul să facă guvern de tehnocrați. Și atunci cu cine se poate alia? De asta am susținut mereu ALDE pentru că am fost convins că nu îi voi vedea niciodată pe Daniel Constantin și pe Tăriceanu bătând palma cu PNL”, a mai declarat Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:27 - Inundațiile din Galați au provocat pagube majore. O ambulanță a fost luată de viitură, iar echipajul a fost la un pas de moarte
19:25 - Adevăratele motive pentru care Dani Oțil și Mihaela Rădulescu au decis, de fapt, să se despartă. Detalii neștiute au ieșit la iveală
19:09 - O explozie nucleară ar putea salva Pământul de un asteroid de mari dimensiuni, spun oamenii de știință
19:08 - Florian Bodog îl contrazice pe Cîțu: Nu are nicio credibilitate. Eu nici nu cred că există o astfel de decizie. Probabil că o fi visat rău azi noapte (VIDEO)
18:52 - Care sunt cele mai frumoase cinci destinații de vacanță pe timp de toamnă. Câteva sunt foarte aproape de România
18:49 - Radu Miruță, despre decorarea lui Aurelian Bădulescu: O degradare a semnificației decorațiilor din partea Președintelui. Iohannis pare că își depășește recordurile de penibilitate în fiecare zi (VIDEO)
18:36 - Dani Oțil, uimit de ce se întâmplă în noul sezon Power Couple: „Mă uit la prima probă și nici nu îmi vine să …”
18:30 - Mesajul lăsat de bărbatul suspectat că a încercat să îl asasineze pe Donald Trump. Îi îndemna pe alții „să ducă treaba la capăt” și oferea și o recompensă
18:07 - Marcel Boloș: Nu s-a pus problema să lucrăm la impozitul progresiv. Rămânem cu cota unică, care știm că a produs mult bine pentru toți românii (VIDEO)
18:04 - Ce trebuie să facem de fiecare dată când tăiem o ceapă. Trucul simplu și ingenios care ne scapă de o mare problemă