Cioloş i-a vizitat pe românii răniţi în cutremurul din Italia: "Sunt într-o stare bună, se recuperează"

Cioloş i-a vizitat pe românii răniţi în cutremurul din Italia: "Sunt într-o stare bună, se recuperează"

Premierul Dacian Cioloş i-a vizitat, marţi, pe românii internaţi în spital în Italia în urma cutremurului de săptămâna trecută. Șeful Executivului a declarat că aceştia sunt într-o stare bună, şi a anunţat că Executivul va trimite un asistent social în Italia pentru a ajuta victimele să intre cât mai repede în posesia ajutoarelor din partea statului.

". Sunt într-o stare bună. Se recuperează. (…) Am stat de vizită cu doamnele, le-am explicat ce am decis să facem, ajutorul fianciar pe care să îl acordăm. Le-am spus că am decis chiar de mâine să vină un asistent social de la Bucureşti, care va sta o lună, două, cât va fi necesar aici, ca să ajute persoanele de la ambasadă, să facă toate formalităţile necesare ca oamenii să poată intra în posesia ajutorului pe care îl acordăm", a spus Cioloş, la finalul vizitei, într-o declaraţie oferită unui post de televiziune, potrivit news.ro.

Dacian Cioloş este însoţit în vizita în Italia de ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, şi de ambasadorul României la Roma.

11 români au murit la Amatrice, în urma devastatorului cutremur de săptămâna trecută. Un conațional este încă dat dispărut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`